Bloggen

Möte mellan sälar

Skrevs den 15 juli 2012

Tar cykeln ner till stranden på fredagseftermiddagen. Klockan är kring sju och solen är stark, dryga 30 grader fortfarande. Fredag eftermiddag innebär många spanska ortsbor på stranden – spansk afterwork kanske man kan kalla det. Jag skulle dock inte afterworka utan köra dagens simpass.

Två avgränsning med cirka 200 meter emellan avgränsar badområdet från marinans båttraffik. Här ligger jag och paddlar fram och tillbaka, cirka 100 meter ut från stranden. Inga andra människor är här ute. Så jag ligger och kör mina 200-meterssträckor och är snart inne i min egen värld, vilket just denna gång innebar att titta på en sandbotten.
Då hände det som bara har hänt mig en gång innan. Den gången var det jag och Duracell-Johan som simtränade på samma bana i simhallen. Men nu är det ett helt j-a Medelhav att simma i - ändå lyckas jag krocka med en simmande spanjor, modell större. Scenen som utspelade sig här ute måste ha sett rätt komisk ut. Folk på stranden måste tidigt ha sett kollisionskursen, smällen och sedan två sälar som förvånat tittade upp och höll sig för pannorna. Han sa något, jag nickade och bad om ursäkt, vi fortsatte simma... åt var sitt håll i Medelhavet för att aldrig mera krocka igen.

Nere vid badstranden står nu Medelhavets förmodligen mest exklusiva marina klar, Nuevo Port Adriano. När vi först kom hit för sex-sju år sedan var här en liten stilla hamn - några fina båtar eftersom Sunseeker hade sin service här, några bra restauranger och bara allmänt trevligt. Och kolla länken här hur det utvecklat sig. www.portadriano.com . Jag är svårimpad, men detta är så häftigt. Och jag kan väl säga så här: det är inte dåligt för området vi bor i.

För övrigt har det varit runt 30 grader varje dag och klarblå himmel.

Jag har fått rätt mycket respons på förra bloggen då jag redovisade vår marknadsandel och där jag tidigare pratade rekordmånader. En av våra kollegor från en annan byrå ifrågasatte hur vi kunde ha rekordmånad när andra mäklare går på knäna, han tyckte jag skulle sluta kasta ur mig saker som var orimliga. Dessutom skrev han en och annan mening ytterligare, som jag inte vill ange här ifall barn läser min blogg. Jag sände honom samtliga försäljningar under juni månad och idag fick jag ett "ursäkta", vilket var mer än jag någonsin förväntat mig från den sidan stan. Men den godtas. Man ska vara snäll när man är stark, säger Bamse.

Träningsveckan har varit tuff. Långa cykelrundor har kombinerats med löpintervaller, simpass och idag ett distanspass på nära 25 kilometer i bergen. I morgon kör vi långa bergsrundan upp till Valdemossa, blir fantastiskt. Dessa rundor avnjuts bäst i sällskap med min goa norska vän Henric. Passen är inte bara givande fysiskt - dessutom är det samtal som både berör och inspirerar.

Sommarblogg innebär kortblogg - dags att förbereda sig för en matbit i marinan.

Take care/Pontuz

Möte mellan sälars namnsignatur