Bloggen

Morgonstund har Guld(fest) i mund

Skrevs den 7 februari 2011

En del söndagsmorgnar är lättare att möta än andra... Idag är dagen efter Guldfesten i Kalmar - den stora hyllningskvällen för duktiga personer som utmärkt sig på ett eller annat sätt. Mer än sexhundra, mestadels företagare, hade samlats för att hedra dessa duktiga människor.

Elva priser delades ut i allt från kultur och idrott till företagande. Och givetvis var det rätt vinnare i alla kategorier... eller? Det fanns väl ungefär sexhundra åsikter om detta. Jag får väl citera den franska författaren Jean de La Fontaine: "Ge respekt till den som respekt kräver, men ära ges till den som ära förtjänar".

För visst är det fascinerande att stå inne på herrarnas och höra hur den ena pristagaren efter den andra döms ut... och tjugo minuter senare står samma personer och klappar om de pristagare de nyss dömt ut. Det hände inte bara en gång. På en sådan här tillställning - med lite alkohol - kommer tydligen många "rätta jag" fram. Även detta år blev jag besviken på personer som jag tidigare respekterat. Inte för att de gjorde mig något ont utan för den falska fasad de visar upp gentemot andra.

Hur som helst så var det i det stora hela en trevlig kväll med mycket skratt och med många, andra, trevliga människor. Vi hade med oss vår personal, deras respektive och en del vänner så det var full fart vid vårt bord.

På ett antal bloggar och facebooksidor tycks det en massa idag - både ris och ros - om Guldfesten. Kolla Guldfesten på Facebook, eller läs lite mer lättsam kritik på Martin "jag-är-nominerad-i-allt-men-vinner-inget-och-är-en-glad-skit-ändå" Nilssons blogg www.mycketgutt.se

Jag fick vid ett flertal tillfällen frågan om jag hyser agg mot Barometerns journalister. Och nej, det gör jag inte. Jag tycker de gör ett bra jobb och deras arbete har ingenting med vårt val av annonsmedia att göra.

Imorgon bär det av till Stockholm för två spännande dagar. Vi är bjudna på Stora Säljdagen www.saljdagen.se med några av landets främsta föreläsare. Därefter middag och en fortsättning tisdag förmiddag med företagsbesök. Det ska bli riktigt roligt, och förhoppningsvis finns det mycket vi kan ta med oss hem och använda på vår marknad.

Om det fortsätter att töa som det gjort den här veckan kommer det att bli mer rättvist under Vasaloppet. För då kan ju ingen träna i längdspåren, vilket gör att sannolikheten för att vi ska ha någon efter oss ökar. Jag fick i alla fall till en mil idag - dock inte i skidspåret utan på löpbandet. Gott nog en dag som denna.

Önskar alla en fin vecka!

/Pontuz

PS Har ni läst Aftonbladets bilaga "Söndag" idag? Där berättar de om min norska kompis och mallorcagranne Jens, som tar med mig på det ena upptåget efter det andra när jag är på Mallorca. Det är ett reportage om hans Nordic Military Training - ingen lekstuga direkt. Måste skaffa mig andra kompisar före sommaren - eller kanske inte, förresten. Jens är en suverän kille och vän. Läs mer på hans hemsida www.nordicmilitarytraining.se !

 

Morgonstund har Guld(fest) i munds namnsignatur