Bloggen

​Mot mörk… förlåt, ljusare tider!

Skrevs den 16 juni 2020

Med nyfikna blickar mötte jag hela teamet i fredags morse – det var dags för årets sommaravslutning. När det är som mest intensivt på jobbet (vi är inne i en sådan period just nu) är det bra att samla gruppen, låta alla landa lite, ta några djupa andetag, umgås, skratta och bara tänka på något annat är jobb för en dag.

Vi tog Dessi över Kalmarsund till Färjestaden där det stod 20 mountainbikes och väntade på oss. Dags för lite terrängkörning längs vattnet upp mot Ekerum, som var målet för dagen. Vi tog en liten paus hos vår fantastiska stylist/fotograf Lovisa som har ett underbart smultronställe på Öland. Därefter bar det av över stock och sten genom fantastisk grönska och utmed stigar som bjöd fantastiska vyer över Kalmarsund.

Lagom till lunch var vi framme och dagens paddelturnering skulle avgöras. Lite ojämnt här då Felix som före detta tennisproffs ställdes mot några av oss som knappt hade sett en paddelbana… och eftersom jag inte vann så var det viktigaste att vi hade kul den här gången. Jag kan säga att detsamma gällde den efterföljande brännbollsturneringen. Brännboll spelar jag också bara för att det är kul… för där vann jag inte det heller. Men vi hade verkligen en underbar dag som vi rundade av med en mysig middag i Ekerums tornrum där vi ackompanjerades av en vacker solnedgång över Kalmarsund. Bra service och god mat. På lördag förmiddag var vi åter i Kalmar och en ny visningshelg kunde börja för de flesta av oss.

Balansgången professionalism, gemenskap och glädje är nog en av orsakerna till att vi år efter år kan ligga med och nosa på Sverigetoppen bland Sveriges mäklarbyråer. Det räcker inte med en av de tre – alla krävs för att resultat skall uppnås över tid. Florence Nightingale var klok som sade ”Det arbete som duger är det som blir utfört av duktiga händer, styrda av en klar hjärna och inspirerat av ett kärleksfullt hjärta.”

Nu vänder det mot mörkare tider, men jag är helt övertygad om att det bara gäller ljuset. För nu kommer snart de dagar jag har längtat efter så länge… Till sist vill jag passa på att önska alla en glad midsommar!

Pontuz Löfgrens namnsignatur