Bloggen

När bitar faller på plats

Skrevs den 13 maj 2010

Öland har, efter många år i träda, kommit tillbaka som en magnet bland de lite mer kapitalstarka spekulanterna. Därför känns det mer än gott när det trillar in tre riktigt fina bostäder som vi nu saluför. Sannolikheten att få in tre sådana här fastigheter samtidigt är i princip lika med noll - men nu har det hänt och det har hänt oss.

Den första är en riktig pärla precis vid inloppet till Borgholms hamn. Utsikten bjuder ett fantastiskt skådespel med Kalmarsund som aktör. Solnedgångarna är hänförande. Klassen på såväl interiör som exteriör är som läget - fantastisk. Pris: 9,5 miljoner.

Någon vecka senare kom det ett nytt samtal. En gentleman bad mig komma och inspektera hans gård strax öster om Mörbylånga, på landborgskanten. Två gigantiska ekportar öppnade sig med automatik. Jag körde in på en fantastisk kringbyggd Ölandsgård. Huset har renoverats under 10 år! Ingen har bott i fastigheten och när nu när allt är klart väljer ägarna att lämna Öland för den skånska myllan. Det här är något av det absolut bästa hantverk jag sett under mina 18 år som mäklare. En av många detaljer är till exempel att tomten anlagts av en av Englands mest framstående trädgårdsarkitekter. Dessutom bjuds här också på en nyanlagd tennisbana (gräs), hjorthägn och en ekologisk köksträdgård på cirka 500 kvadratmeter. Pris: 7,9 miljoner.

Till sist ringde en gammal vän som jag inte hört av på tio år. Han har fått ärva en gård på drygt 60 hektar vid den öländska Mittlandskogen. Med anor från 1800 och med en renovering som behållit gårdens karaktär är detta en fantastisk enhet, där allt är i riktigt gott skick. Pris: 5,9 miljoner.

Som ni förstår så jag rätt nöjd när jag nu i veckan börjar marknadsföra de här tre fastigheterna under projektnamnet "Exklusivt Öland". Fastigheterna kommer att synas på helsidor ibland annat Residence, Dagens Industri, Aftonbladet, Gods & Gårdar etc. Dessutom har vi skapat en unik hemsida som heter just www.exklusivtoland.se, som kommer att vara "klickbar" på www.aftonbladet.se under nästa vecka.

Imorgon är det Växjö som gäller. Det gäller att hålla lågan uppe och skruva i maskineriet så att vi fortsätter vara en av de ledande mäklarna i stan. Snart är det dags att kliva upp högst på pallen, men då krävs det ytterligare en eller två mäklare för att hinna med. En spännande och inspirerande framtid med andra ord.

I helgen lägger jag i båten och vattenskotern - jag vägrar acceptera att det inte är varmare än så här. Det får bli fodrad våtdräkt på när det blir skoteråkning - för åkning ska det bli i helgen, jag har väntat länge nog nu!

All the best/Pontuz

s namnsignatur