Bloggen

När drömmar blir verklighet

Skrevs den 19 november 2014

För tio år sen visste jag exakt vad jag ville vara idag. Jag skulle jobba som fastighetsmäklare på Pontuz Löfgren AB. Jag gick då på gymnasiet på Stagneliusskolan i Kalmar. Och efter två år på gymnasieutbildningen, två år som telefonförsäljare och en treårig mäklarutbildning var jag närmare min dröm än vad jag anade.

Idag är jag nämligen där, och efter fyra år i Malmö känns det fantastiskt att vara tillbaka i min hemstad Kalmar igen. Detta är min stad, mitt hem och jag lever i min dröm!

Jag heter Mia Alnerud och har jobbat som fastighetsmäklare på Pontuz Löfgren sedan februari i år. Jag jobbar med ett underbart gäng. Med dem spenderar jag mesta delen av mitt dygn, och det är härligt att omge sig med människor som liksom jag ständigt söker nya utmaningar och ger energi.

Jag kan inte stoltsera med att vara fotbollsstjärna, ironman, gokartess eller ha någon annan stjärnsprakande sportkarriär i bagaget. Det jag dock har gemensamt med mina kollegor är tävlingsinstinkten. Jag älskar att tävla och det är det som driver mig att lyckas. På jobbet men även i privatlivet. Då jag inte har kommit till det stadiet då blöjor ska bytas, barn ska hämtas och lämnas på dagis, middag ska vara serverad ett visst klockslag (ja, ni förstår vart jag vill komma) så spenderas dessa timmar endast på mig själv och (lite) på min sambo. Powerwalk, gym, middagar med vänner och tid med mina älskade föräldrar och mormor är delar av det jag prioriterar de få timmar då jag inte jobbar. Jag tränar för att må bra och för att det är kul. Det är den enda delen i mitt liv där jag inte har några speciella mål uppsatta.

Jag har även den äran att vara medlem i Rotary After Work Business Club där jag lärt känna många inspirerande och framgångsrika Kalmarbor. En gång i veckan träffas vi för mingel och intressanta föredrag. Vi förenar nytta och välgörenhet med nöje. Den här veckan kommer ni få följa mig på Instagram och Facebook. Jag bjuder er på en inblick i min vardag både på jobbet och på fritiden.

När drömmar blir verklighets namnsignatur