Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

När hockeyfebern kom till Kalmar

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-03-07

Det är snart 30 år sedan jag flyttade från Smålands Jerusalem till Kalmar. Som tonåring i Jönköping hade jag förutom mina egna sportaktiviteter ett stort intresse. Och det intresset hette HV71. Jag hängde på farsan och hans kompisar på så många hemmamatcher jag bara kunde.

Vi satt i bilen in till Rosenlundshallen, det var trångt i baksätet och doften i bilen var en blandning av 80-talsgrogg och Läkerol. Herrarna hade nämligen en förkärlek för uppladdningen före match. Och ville det sig riktigt illa fick jag dessutom åka hemifrån extra tidigt om det var pytt i panna, öl och snaps på Scandic Elmia före matchen. Mitt intresse var mer själva hockeyn. Stjärnor som Hannu Lassila, Pekka Marjamäki, Owe Thörnberg med flera. Stämningen i Sveriges första inomhushall kändes ända in i märgen. Ljudet av nyslipade skridskor, smällarna i sargerna – en fantastisk upplevelse.

1988 flyttade jag till Kalmar för att bli fotbollsspelare. Vintern kom och Kalmar dog. Men jag sniffade mig fram till att det fanns ett hockeylag. Härligt, jag skulle få se hockey även här! Men det var en annan sport jag fick uppleva. Skillnaden var enorm. Istället för doften av sprit och Läkerol var det mer doften av bränt skridskoläder. Stämningen var ett eko i hallen och ljudet av nyslipade skridskor var mer ljudet av dunsen i isen efter en av spelarnas felskär.

Det blev bara en match för mig i Kalmar ishall. Tills i söndags. Genom Adrianas grabb Lill-Foppa Dobrini har jag följt lite ungdomshockey och vi gick in med företaget som hyfsat stora sponsorer för någon månad sedan. Anledningen är att jag har imponerats av det fantastiska ideella engagemang som finns i klubben. Och nu var det alltså dags för A-lagsmatch. KHC:s avgörande playoffmatch för fortsatt avancemang mot kvalserien till division 1. Och mina förväntningar var små.

Men nu kommer min bikt. Till alla spelare i Kalmar HC: förlåt! Utvecklingen i Kalmar HC har på 30 år gått snabbare fram på isen än läkemedelsindustrin och telefonmarknaden tillsammans. Vi som var på plats i Kalmar Ishall fick uppleva en häftig match med tanke, kombinationer, vilja och kamp. KHC krossade Bäcken från Göteborg med 9-3 och avancerar nu vidare… riktigt kul. Stort grattis!

Med den här matchen i bagaget, klubbens engagemang och den ungdomsverksamhet som bedrivs så säger jag bara: fram med sponsorpapprena inför 2018/2019. I’m still in there”!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare