Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ntuzlofgren.se

När inget annat räknas

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2015-09-16

Är allt svart eller vitt? Är det vänster eller höger? Spelar det någon roll om du är rik eller fattig? Om du är lång eller kort? Om du är svensk eller från någon annan del av världen? Jag kan inte kategorisera allt och alla. Och inget av ovanstående betyder någonting när det handlar om hjälp till utsatta människor eller när det handlar om Pride – i alla fall inte i Kalmar.

Jag vill nog påstå att de senaste veckorna har gett mig fler insikter än någonsin. Vi på företaget har givetvis följt flyktingströmmarna och som så många andra ville vi hjälpa till. Det blev dock ingen företagsfråga utan en hjärtefråga hos alla i personalen.

Vi bestämde oss för att göra ett upprop i vår tidning Välkommen Hem. Vi ”skalade av” en annonssida och öppnade kontoret i fredags för en klädinsamling till Syriens flyktingar. Och vilken uppslutning! När vi framåt eftermiddagen stängde dörren hade vi tagit emot, sorterat och packat 250 flyttkartonger med kläder och andra förnödenheter. Helt fantastiskt!

Vi packade första sändningen i en flyttvagn direkt på fredagseftermiddagen med 50 kartonger som jag själv körde ner till en förläggning söder om stan. Jag möttes av en oerhörd tacksamhet, och de samtal jag hade med de boende värmde verkligen i hjärtat. I början av den här veckan fördelades resten av kläderna. Tack, alla ni som hjälpte oss att hjälpa!

I lördags fick vi den stora förmånen att känna gemenskap med alla de 5 000 personer som deltog i Kalmars första Pride-parad. Vilken glädje, och så mycket kärlek. För de allra flesta av oss är det en självklarhet att man ska få älska den man vill och vara den man vill. Och hos oss på företaget var det ett lätt beslut att stötta Kalmarsund Pride och att gå med i lördagens Pride-tåg. Vad som förvånar mig är dock att vi var ett av ytterst få företag som deltog – pinsamt då de allra flesta av oss arbetar med människor och då borde detta vara en självklarhet.

Jag har lämnat en vecka bakom mig som i mångt och mycket kommer vara en ledstjärna.

Eftersom det var Mia som bloggade förra veckan vill jag nu också passa på att tacka alla er cirka 4 000 personer som besökte oss på vår Bomässa för två veckor sedan. Vilken härlig lördag det blev, trots lite blåst och regn. Stort tack också till Alarmstreet som hjälpte oss med mässan. Proffsigt. Vi kommer tillbaka nästa år!

Önskar alla en skön septembervecka

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare