Bloggen

När korna hade FF

Skrevs den 1 oktober 2013

Bilarna bildade ett smultronstrå över Ölandsbron denna fredagskväll, den första kvällen på skördefesten. Vi tog sikte på östra sidans pärla Gårdby. Och det märktes snabbt att skördefesten verkligen var just skördens fest – det kan inte ha varit en enda ko eller gris som hade husse och matte (eller vad heter det) hemma denna kväll. Det var många grova händer som prasslade med sedlar denna friska septemberkväll. Och jag kan tänka mig att Arlas mjölkbilsförare kunde ta lite sovmorgon i lördags – husbonn behövde nog sova lite längre än vanligt.

Vi fastnade på Hemtrevnad i Gårdby där ett välkänt ansikte tog emot oss - vår egen bostadsrättsstjärna Eva-Karin. Med sitt Edsbynblod passade hon snabbt in i sin roll och i miljön. Men visst luktade den varma chokladen lite väl starkt? Efter en bit mat på Eksgården for vi vidare över till västra sidan och skördefestens höjdpunkt: Stora frö och Örtagården. Härlig atmosfär och vilket utbud!
Vi fortsatte helgen i matens tecken då vi i lördags checkade in på anrika Stufvenäs för födelsedagsfirande. Man behöver inte åka långt för härligt ett härligt spa med skön behandling, underbar mat och goda viner - och det viktigaste av allt: vilket värdskap! Om du vill överraska någon du tycker om - åk till Stufvenäs och toppa det besöket med en skön massage av Martina, som dessutom har verksamhet på Hudvård Söder i Rinkabyholm. www.hudvardsoder.se
När denna njutbara helg övergick till måndag blev det faktiskt bio framåt aftonen. Skumtimmen skulle avklaras. Och nu är den avklarad, men förutom att det var kul att se den öländska naturen där filmen spelades in så lämnade den inga bestående avtryck.
Jobbar jag inte? Tränar jag inte? Jodå - jobbar gör vi rejält. September blev även i år en av årets bästa och jag har börjat trappa upp träningen upp igen, men fortfarande på en lekfull och mer "normal" nivå med 4-5 pass i veckan. Jag tänkte dessutom passa på att bli av med några kilo till, men med helger som den här är det som om magen vinner över hjärnan. Fast visst måste det få vara så någon gång ibland - och någon gång får gärna bli ofta...

Må väl/Pontuz

s namnsignatur