Bloggen

​När motströms kan bli medströms

Skrevs den 29 mars 2022

Den finns en dag på året som jag gillar lite mer än alla de andra dagarna, om vi exkluderar de största familjehögtiderna. Den dag då vi vrider fram klockan en timme och åter träder in i sommartiden är äntligen här. Söndagen var magisk på många sätt och den toppades med att det var ljust till strax före klockan åtta.

Nu kommer allt det där jag har längtat efter i sex månader. Frukost på altanen är det redan check på men även om det var ett litet bakslag i veckan så är det nu tid att stuva in vinterkläderna så långt in i garderoben som det bara går. Vidare är däckskiftet inbokat, trädgårdsmöblerna ska fram nästa helg, landsvägscykeln är nyputsad och jag möts av fågelkvitter när jag är på väg till jobbet – I like it a lot!

Våren är i annalkande på flera sätt. Vi märker att det börjar röra sig lite mer på bostadsmarknaden och vi märker också att det börjar smyga sig in lite oro bland er som funderar på en försäljning, vilket är förståeligt med tanke på det som händer i världen och på de parametrar som på många sätt styr bostadsmarknaden.

Vi märker samtidigt att den erfarenhet som finns hos oss är betydelsefull för många eftersom det i princip bara är hos oss där det faktiskt finns mäklare som har varit aktiva på en annan marknad än den rosaskimrande som vi har fått uppleva de senaste 15 åren. Den kunskap och det mentorskap vi nu besitter kommer att vara guld värt för våra uppdragsgivare på den marknad som nu närmar sig.

Det är viktigt att basera hela försäljningsprocessen på kunskap och det är viktigt att vi som varit med ett tag också förmedlar den kunskapen till både kunder och medarbetare – nu kommer den utbildning och den kunskapsdelning som vi har haft under många år att bli helt avgörande. Och även om det varit mycket pust och stön när vi suttit på alla våra utbildningsfrukostar så märker vi alla nu att det är just de här timmarna som är skillnaden som gör skillnaden för både vår egen framtida position på marknaden och för alla de som anlitar oss.

Det finns ett kinesiskt ordspråk som lyder ”att studera är som att ro uppför strömmen, den som inte tar krafttag glider tillbaka.”

Vi har tagit våra krafttag och kan därför staka ut rätt kurs, även om det blir lite motströms på marknaden under en period. Och med rätt strategi kan det faktiskt bli medströms trots allt.

Pontuz Löfgrens namnsignatur