Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​När påskkärringen slutade flyga

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-04-14

En för mig väldigt annorlunda påskhelg är över. Min första påsk hemma i Sverige på femton år och dessutom i Coronatider. Som jag skrev i mitt förra blogginlägg såg jag fram emot både väntade och kanske ett och annat oväntat möte.

Det blev mest väntade möten faktiskt – och väldigt trevliga sådana. En påsk med många vänner på besök (trots Coronatider) och en och annan underbar utflykt får summera helgen. Jag fick dessutom in en hel del träning och ett par dagars jobb, så jag kan inte vara annat än nöjd med min helg trots denna våta virusfilt som vilar över oss.

Eftersom kvasten i år varken bar till Blåkulla för en del målade tanter eller till Mallorca för min del har jag istället haft en del roliga Facetimestunder med mina spanska vänner. Jag fick både vara med på en vinkväll över Facetime och fick en påskhälsning ”live” på påskaftons morgon – ovanligt men ändå kärleksfullt på distans.

Trots att många vänner och näringar kämpar med näbbar och klor här hemma så tynger tydligen virusoron betydligt mindre i vår landsände än i andra delar av landet, och än mer än i andra delar av världen. Låt oss hoppas att det förblir så.

I mäklarbranschen verkar vi ligga väldigt långt bak i Coronacykeln. Jag vidhåller fortfarande att allt rullar på som vanligt. Hittills i april har vi två avslutade affärer per dag och om vi håller det här tempot kommer vi att hamna på i princip samma antal som förra årets 64 försäljningar, vilket är väldigt bra.

Hur vi än vänder och vrider på det nu som vi befinner oss i, så kommer det en morgondag och då gäller det att förbereda denna så bra som var och en av oss kan. Det är du som skapar din framtid – ingen annan – så det är idag du väljer om den ska prägla dig eller om du ska prägla den.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare