Bloggen

När sensommaren kom till Kalmar

Skrevs den 11 november 2015

Jag behövde verkligen komma på något som kunde ljusa upp tillvaron lite. Tillvaron i sig är visserligen otroligt ljus för oss på kontoret, men årstiden skryter ju inte direkt med ljusa dygnstimmar. Så jag hade lovat kalas för anställda med respektive, och fest skulle det bli. Och vad kan man önska sig mer än sommar? Så självklart bestämde jag mig för att anordna en sommarfest den sjätte november.

Inbjudan löd bara ”Sommarfest”. Inget mer. Frågorna haglade: Var? Hur länge? Temperatur? Och framför allt frågade tjejerna (och Hence) gång på gång i två veckors tid vilken klädkod det var. Svaret var entydigt: ”Sommerfest”.

Kvällen kom med samling på kontoret – flip flops, solglasögon, shorts, vita brallor, badleksaker och så vidare. En visselpipa fångade plötsligt allas uppmärksamhet. Ägaren av ”Peppes Bodega” – tillika reseledaren på Suntrip – visade oss vägen till incheckningen i Gate 1. Där stod inte en Boeing men väl en turistbuss. Och utan att gå in på detaljer så blev resmålet min trädgård där vi ställt ett gigantiskt partytält över poolen, dragit på med gasolbrännare för att nå tropiska 26 grader i luften och poolvärmaren har jobbat hårt i några dagar för att få badtemperatur i november. Det blev bad, grillat, eldshow, såpbubblor, sommarhits, skratt, dråpligheter och fantastiskt trevligt… en kulen kväll i november.

Att göra saker tillsammans, framför allt när familjerna är samlade, är en viktig del i ett fungerande teamwork. Hela pusslet ska stämma och där är våra respektive familjer en minst lika viktig del som medarbetarna själva.

Nu är det en ny vecka. En vecka då vi lanserar 59 fantastiska bostadsrätter på Varvsholmen. Den bästa nyproduktion som någonsin har presenterats i den här landsänden. Fantastiska lägen och en inredning som har valts med omsorg av den alltid lika aktuella inredningsgurun Mija Kinning. Se mer på www.brfriggen.se

Om vi ser framåt ytterligare en vecka så är det dags för Välgörenhetsgala. Välkommen till en helkväll med temat Ny Karriär – nya framgångar! Vi träffar Fredrik Reinfeldt, fd stadsminister, Henrik Rydström, fd fotbollsproffs, Anders Adali, fd inbrottstjuv och Gezim Gashi, fd flykting. Biljetter köper ni hos oss på Pontuz Löfgren AB, pris 120 kr. Pengarna går oavkortat till vår nyinstiftade fond för barn och unga i Kalmar.

Så vi har många anledningar att ses…

Önska er alla en fin novembervecka!

s namnsignatur