Bloggen

Nu kör vi!

Skrevs den 4 januari 2017

Är jag framme precis vid mållinjen? Eller har jag just lämnat startblocken? Allt beror på hur man ser det. Min livsfilosofi är att blicka framåt, lite snett uppåt, och så även denna gång. Men för att planera sin framtid måste man bejaka sin historia, vilket i en årskrönika innebär 2016. Så låt oss sammanfatta året i korthet.

På företaget inledde vi 2016 med att åka till Petter Stordalens lilla stuga i Åre för att smida planer inför det stundande mäklaråret. Kostymerna hade vi lämnat i Kalmar och ersatt med pyjamasbyxor och raggsockor. Med rosenröda kinder satt vi runt den öppna spisen, stundom ackompanjerade av Jacobs gitarrspelande, medan snön yrde utanför. Vi gav varandra löften om vad som skulle krävas av oss personligen och vi tog beslut om nya tjänster som skulle komma till gagn för våra kunder.

Det skulle visa sig att våra strategier blev till stor kundnytta. Året rullade så sakteliga på och vi tog stolt emot såväl stora som små uppdrag – alla lika viktiga för oss. Sedan blev förstås de stora uppdragen såsom Kulebo, Fyren i Högby, Dunö och Varvsholmen mer uppmärksammade i media, men för oss är torpet i skogen och studentlägenheten i stan lika viktiga och ägnas samma omtanke.

Jag kan se tillbaks på snart 25 år som mäklare. En viktig erfarenhet säger många, och det kan givetvis stämma. På kontoret är vi en samling människor med otrolig mäklar- och livserfarenhet. Men det är bara relevant om vi samtidigt har en stark tro och en tydlig vision. Och med en klar vision i blickfånget och massa erfarenhet i bagaget behövs virilitet – vilket vi verkligen också har fått. Selma tog Mäklarkalmar med storm efter att hon i somras fick sin mäklarregistrering. Dessutom kunde vi stolt presentera Tina – en ung, kompetent och underbar glädjespridare. Nu inväntar vi ännu en energiinjektion på mäklarsidan när Jacob blir registrerad till sommaren. Det känns som om paletten därmed har de nyanser den behöver: olika ursprung, fler kvinnor än män, stort åldersspann, entusiasm, erfarenhet, medmänsklighet och mycket glädje.

Det är nu ni tänker att jag ska skriva om vilket rekordår det varit. Nix – så blev det inte. 2015 var svårslaget även i Mäklarsverige och dit nådde vi inte riktigt 2016, även om det bara skilde någon procent. Men att jaga siffror får inte ske på bekostnad av kundnöjdhet. Därför gläds jag än mer av att våra kundbetyg var de högsta någonsin – då gör det inte så mycket att vi gjorde några affärer färre än året innan. Och om vi ska vara rättvisa mot oss själva var ju dessutom omsättningen på hela bostadsmarknaden betydligt lägre än 2015, så i det perspektivet har vi gjort ett riktigt bra år.

Utöver detta har vi dessutom haft en sommarkickoff hos duktiga Anna på Böda camping, vi har haft besök av Henrik Schyffert på vår Välgörenhetsgala – vilket inbringade ytterligare 75 000 kronor till vår fond som administreras av Stadsmissionen – och Alex slog mig på Ironman med några minuter, vilket gör att jag slutar… eller… nej, men det blir en lite kortare Ironman 2017.

I skrivande stund sitter jag på Mallorca. Mitt andningshål.  Här har jag möjlighet att reflektera, samla energi och få del av andras perspektiv på vår verksamhet och även på mig personligen. Något som gör att jag outtröttligt och med full energi ser fram mot 2017. I kristallkulan ser jag framför mig ett spännande år. Ett år där vi kommer att gå in starkare än någonsin som grupp. Ett år där ni som följer oss kommer få se en lite ny inriktning, någon nyrekrytering och lite nya engagemang som kommer att göra världen lite bättre.

Slutligen vill jag stolt tacka mina lysande medarbetare och era familjer. Ni är fantastiska på alla plan och ni gör den här resan så otroligt rolig, givande och spännande. Tack även till alla er som jobbar nära oss och alla ni som gett och ger oss förtroendet. Vi är stolta och tacksamma. Ett speciellt tack vill jag till sist rikta till Linnie, Junie, Fidelie och Adriana för att ni är ni.

Jag önskar er alla ett Gott Nytt 2017 – nu kör vi! 

Nu kör vi!s namnsignatur