Bloggen

Nu ska allt sjösättas

Skrevs den 20 januari 2010

Vi har en hel del oskrivna regler på våra kontor. Vi diskuterar aldrig affärer eller kunder utanför kontorens väggar. Vi talar aldrig illa om våra kollegor/konkurrenter (vore trevligt om de andra företagsledarna infört detsamma). Plus en hel del andra, för oss, självklarheter.

Dessa regler skapar en trevlig stämning och en härlig atmosfär. Nu har vi dessutom dragit det ytterligare ett varv. Om en medarbetare talar negativt om något eller någon överhuvudtaget så får den personen böta tjugo kronor till en reskassa.

Behöver jag säga att alla är gladare, mer positiva och får en ljusare inställning till allt och alla när man slipper höra tråkigheter? Vi försöker eliminera ordet inte och vi talar i positiva ordalag. Jag kan rekommendera alla att införa detta - livet är för kort för att inte vara positiv till sin omgivning.

Annars då? Jodå - full fart. Dels är det många som börjar lämna in sina bostäder till försäljning. Dels bestämde vi en himla massa saker förra veckan på kickoffen - saker som nu ska genomföras. För egen del innebär det 100 procent mäkleri och fullt fokus på säljet - det ska bli rasande kul. Gruppen har satt upp tuffa men rimliga mål - vi har bestämt oss för att nå dem och då kommer gruppen att premieras på ett sätt som gör resan värd att kämpa för. Bra medarbetare ska ha det bra - riktigt bra!

Växjökontoret fixade sin bonus sista kvartalet 2009, så nu sticker hela gänget till värmen. Avundsjuka men applåderandes står vi i Kalmar kvar på perrongen och vinkar av dem. Som sagt - bra medarbetare ska ha det bra.

Idag har juryn till vårt pris Årets Sherpa utsett årets vinnare. Otroligt många nomineringar och många heta kandidater. Juryn var dock enig om en mycket värdig vinnare, som vi offentliggör nästa vecka. Läs mer på www.aretssherpa.se! Priset delas ut på Guldfesten i Kalmar den 6 februari.

Veckan grej: En av våra medarbetare skulle ut och titta på en fastighet. Får en vägbeskrivning som avslutas med att "det är tredje huset på vänster sida ". Mäklaren åker ut men är snart tillbaka på kontoret igen - det var ingen hemma. Vår medarbetare ringer kunden, som undrar varför mäklaren aldrig kom? Mäklaren förklarar hur det ligger till men kunden säger han var hemma. "Tredje huset på vänster sida" beror ju på viket håll man kommer ifrån. Mäklaren kom från norr - vägbeskrivningen var från söder. Kanske var tur att ingen öppnade där mäklaren knackade på...

Den senaste veckan fick vi fyra ansökningar från duktiga fastighetsmäklare som söker jobb hos oss - kul att vara en attraktiv arbetsplats, men vad gör deras nuvarande arbetsgivare? Vi hade inget aktuellt just nu men ett och annat namn kan vara intressant i framtiden. Våra kunder ska ju ha de duktigaste mäklarna, precis som de har idag.

Var det nödvändigt med mer snö?

Hörs snart igen

Bästa hils Pontuz

s namnsignatur