Bloggen

Och där stod lammen och väntade

Skrevs den 27 november 2009

Hade en hektisk onsdagsmorgon. Två kundbesök direkt på morgonen. Klockan tio skulle jag sedan hålla föredrag för elever på en gymnasieskola. 09.40 strulade presentationen och Mirre fick göra en akutinsats.

Snabbt iväg. Försökte få tag på läraren för att meddela att jag var på G. Inget svar. Rusade in på skolan med dator, informationsfoldrar plus en massa annat som skulle vara med. Ingen vid vår mötesplats 09.50. Ner till expeditionen. Träffade en kanontrevlig tjej som försökte hjälpa mig rätt. Ingen framgång. Ner på expeditionen igen. Inga svar, men då dyker svaret på gåtan upp. Ansvarig lärare ligger sjuk och skolan hade missat att meddela mig. Shit happens. Jahopp - se det från den positiva sidan: två extratimmar att ta tag i nya saker som väntar på kontoret. Föredraget får bli en annan gång och de väntande lammen får lyssna vid det tillfället istället.

Idag har jag och Mattias varit i Malmö och träffat en av de större aktörerna i Sverige. Vi tog tåget ner för att få tid att jobba, planera och framförallt få tid att diskutera sådant vi aldrig hinner annars. Strategier, nya produkter och hur vi tänker formera oss de närmaste fem åren. Väl i Malmö hade vi ett oerhört inspirerande möte med ett stort erfarenhetsutbyte. Gud så kloka vi är nu... Väl hemma i Kalmar igen var vi fyllda av energi och tillförsikt. 2010 blir ett fantastiskt spännande år på många sätt. Vi tycker vår nya varumärkesplattform var bra och har nått stor uppmärksamhet i år. Jag tror nästa års planer ger än mer eko.

Medias makt blir allt tydligare i vår värld. En rubrik idag var att "Nordea höjer kort boränta". Aj då - det var inte bra, tänker alla som inte läser vidare. Men läser man sedan texten står det att den korta (rörliga) räntan höjs fyra punkter, det vill säga 0.04%, till 1.53%... Rätt bra ränta ändå, eller hur? Läser man sedan vidare så sänks de långa räntorna med tio punkter... men det var inte lika intressant att skriva i rubriken?

All the best/Pontuz

Och där stod lammen och väntades namnsignatur