Bloggen

Och så kom helgen…

Skrevs den 8 oktober 2013

… och färden gick till Enköping. Enköping är, mina vänner, känt för… absolut ingenting, såvitt jag vet. Men jag och äldsta dottern for till denna metropol i Uppland, knappa 50 mil hemifrån. Det var dags för regiontävling i Discodans. Danssporten måste vara den ungdomsidrott som har de absolut längsta resorna. 40-50 mil från Kalmar är vardagsmat för de här tjejerna.

Sporthallen i byn var smockfull av hundratals dansare från halva Sverige och deras mammor. Och så jag. Dans handlar mycket om hår, smink och vackra klädeskreationer. Många av just de bitarna löser Linnie själv som tur är och vissa bitar ställde snälla "discomammor" upp med. Jag fick bistå med markservice i form av mat, dryck och analys av genomförd dans.
För team Löfgren blev det en semifinal i singeldisco ( missade finalen med en placering) och senare på eftermiddagen ett par missar i pardisco, vilket gjorde att helgen summerades på följande sätt: 100 mils bilkörning, åtta timmar i en sporthall, några minuters dans, lite glädje, lite besvikelse, några erfarenheter och några tips för framtiden. Men framförallt många "pappa-dottertimmar" i bilen och en hotellvistelse med skratt, samtal och insikten om att vi har väldigt olika musiksmak. Mig gav det dessutom nya vänner bland "discomammorna", och jag och Linnie fick mersmak för fler tävlingar tillsammans (det brukar vara mamma som är med). Tack till såväl Linnie som "Discomammorna" för en rolig helg!
Eftersom hemkomsten skedde mitt i natten blev söndagen lugn. Då fick jag också fick hem mina två yngsta döttrar, så myssöndag stod som enda programpunkt. Den här söndagen for vi bland annat till Törneby Herrgård och deras fantastiska brunch. Familjärt och utsökt mat för såväl stor som liten.
Återigen fick jag uppleva det jag uppskattar så mycket - värdskap. En av servitriserna råkade höra min dotters fråga till mig om det var äggfria pannkakor, vilket det oftast inte är och då blir det inga pannkakor på grund av äggallergi. Servitrisen kom då fram till bordet och undrade hur man gör sådana pannkakor. Och fem minuter senare stod där, till dotterns oerhörda glädje, ett fat med äggfria pannkakor. Värdskap på hög nivå.
På jobbet har vi lämnat en bra septembermånad bakom oss och ger oss med hull och hår in i oktober. Första veckan gav mersmak. Full fart och bra resultat i kombination med en riktig Brittsommar gör att "tillfredskontot" är välfyllt. Hoppas det är det även hos dig. Önskar dig en skön vecka!

Och så kom helgen…s namnsignatur