Bloggen

Och snön den vräker ner

Skrevs den 31 januari 2010

Kalla visningar verkar förfölja mig den här veckan. Givetvis hade jag lagt mina visningar söndag förmiddag – och det var återigen kallare än kallt, minus 18. Visningen var dock desto hetare. 40 familjer på en trerummare i Kalmarsundsparken är riktigt bra.

Det har varit en bra månad - jag tror det är den bästa starten på ett år någonsin för både mig och Eva-Karin. Även kontoret är uppe och nosar på rekordsiffror för januari. Alltid skönt med en bra start!

Avslutade förra veckan med långdag i Stockholm och Mäklaralliansen. Storstäderna har riktigt bra driv nu och allt brukar komma till landsbygden med lite försening - spännande. Det är fantastiskt att träffa företagen som ingår i Alliansen. Här finns bara fokus, fokus och fokus. Att ingå i den här samlingen är mycket givande och vi tar med oss mycket som våra kunder får del av.

Jag måste också passa på att gratulera tre av våra kollegor i Mäklarkalmar. Någon var nummer fem inom sin kedja, den andra var bland dem tio bästa inom sin och den tredje hade nöjdast kunder enligt en regional undersökning. Intressant eller hur?

Vi då- som inte tillhör en kedja - är det synd om oss? Inte särskilt - den tingsrättsstatistik som just presenterats stärker oss oerhört - 2009 hade vi en villaomsättning som är tio procent större än de två första jag nämnde... tillsammans! Den tredje mäklaren som nämns har inte ens mätbara siffror i stan. Eftersom jag älskar marknadsföring ska det bli riktigt roligt att möta upp eventuella kampanjer från dessa kollegor.

Det blir en händelserik vecka. Imorgon är det dags att presentera vinnaren i Årets Sherpa - den officiella priscermonin blir på lördagens Guldfest. En hel del kundmöten inbokat redan nu och sedan avslutas veckan med utbildning i Kalmar.

Jag nämnde mina fascinerande "skoskyddsiakttagelser" förra veckan, då folk torkade av skorna med skoskydden på. Idag var det en ny variant - ta på skoskydden i snön innan du går in... då gör de kanske inte så mycket nytta.

Imorgon är det ny månad igen, nytt måndagsmöte, nya försäljningsmål och nya vägar för att ta sig dit.

....och snön den vräker ner.

Ha en fin vecka/Pontuz

s namnsignatur