Bloggen

Överraskningar som gav eko

Skrevs den 24 maj 2012

Wow, vilken vecka det har varit. Vi har startat vår gerillakampanj ”En glad överraskning så som vi på Pontuz Löfgren AB ser det”. Och gissa om genomslagskraften varit stor? Helt fantastisk. Det har blivit eko från när och fjärran. Om du av någon anledning till exempel varit på en udda planet i solsystemet och missat vår kampanj så kolla länkarna här:

Böter 
Matbutiken 
Airport 
P-avgifter 
Lunch 
Att överraska människor på ett positivt sätt ger så oerhört mycket tillbaka. De allra flesta gångerna räcker bara ett leende men ibland kan det behövas en betald parkeringsbot.

Det här är också veckan då gammal vänskap dammats av. En av mina bästa vänner under glansåren som timid målvakt i IFK Borgholm hörde av sig då hans föräldrar nu skall sälja bostaden där "Knubbsälen" vuxit upp. Vi har inte talats vid på några år men det kändes som igår. Visst är det häftigt med den vänskap som består trots att tiden går mellan möten? Det blev ett möte med mycket skratt och många minnen.

Veckan innebar även andra möten med nya människor och bekantskaper. Ett sådant möte skedde i onsdags morse. Ett normalt kundbesök vid en försäljning tar ungefär en timme - det här tog nästan tre. Bostaden tog 15 minuter att gå igenom... Samtalet kom istället att handla om livet, kultur, ekonomiska teorier, andra boplatser, arkitektur och allt annat mellan himmel och jord. En mycket trevlig bekantskap.

En annan bekantskap som upplever min närvaro med skräckblandad förtjusning är tydligen P4 Kalmars nya krönikör Jessica Bergsjö. Hör en av hennes härliga krönikor, med mig involverad, här:

På tal om skräckblandad förtjusning så kan jag nu konstatera att det är mindre än tre månader kvar till min IronMan-debut. Cykelpass före klockan sex på morgonen blandas med tuffa intervallpass, behagliga 20-kilomtersrundor och frustrerande simpass. Detta har blivit en del av min vardag. Träning i kombination med tankar kring mat, avhållsamhet från alkohol och rätt mängd sömn har haft fantastiska effekter på mitt välmående. Dessutom har stresströskeln flyttats fram så långt att den knappt är nåbar.

Till sist en rapport från "marknaden": Ni behöver inte vara oroliga för att jag och mina mäklare har sysselsättningsproblem. Nu handlar det om att hålla hårt i tyglarna, för det är full fart av sällan skådat slag. Jag har en känsla av att närmaste månaden kommer bli en av våra bästa någonsin. Jag har varit med om liknande race tidigare - men den här gången vibrerar luften.

Allt gott till er alla/Pontuz

Överraskningar som gav ekos namnsignatur