Bloggen

​Olikheter som stärker oss

Skrevs den 24 januari 2023

Har du träffat (eller lyssnat på) Pär Johansson, som mest förknippas med Glada Hudik-teatern? Om inte, så gör det! Men jag återkommer om detta lite senare. När vi nu inleder det nya året har jag förmånen att arbeta med en delvis förnyad grupp av medarbetare efter att vi har släppt av några stycken i närtid, och därmed höjt lägstanivån avsevärt. Hög kompetensnivå, rutin från mängder av bostadsaffärer, strategiskt tänkande med utgångspunkt från utbildning, affärsmässighet, empati, värdegrund – de är ord som snabbt kommer till mig när jag tänker på det här gänget.

Att då, som vi gjorde i torsdags och fredags, samla ihop oss och åka iväg på kickoff blev på någonting alldeles extra. Jag slapp för första gången på länge backa bandet kompetensmässigt för att några hade missat alltför många lektioner på mäklarutbildningen. Vi kunde i stället koncentrera oss på kompetensutveckling och personlig utveckling på riktigt. Och Pär Johansson var en viktig del i detta.

Pär körde en föreläsning för oss där vi ömsom grät och ömsom skrattade så att vi låg dubbelvikta. Han visade hur olikheter kan ge oss ett starkare samhälle och hur viktigt det är att vi ser, och tar del av, allas kompetenser. Pär inledde våra kickoffdagar och satte en takhöjd som bjöd in till fantastiska diskussioner. Utveckling på individnivå får en otrolig hävstång på en hel grupp. Jag lovar därför att ni 2023 kommer få får se en rätt häftig byråresa. Tack, Pär Johansson, och tack alla fantastiska medarbetare för två givande dagar!

Jag vill också avslutningsvis passa på att tacka för alla fina kommentarer och det fantastiska genomslag som förra veckans Årskrönika fick. Därmed lämnar vi definitivt 2022 bakom oss – nu åker vi!

Pontuz Löfgrens namnsignatur