Bloggen

​På äventyr i huvudstaden

Skrevs den 17 maj 2022

Den mytomspunna trappan i Stockholms Stadshus ledde oss upp till Gyllene salen. Det var vackert dukat vid mängder av långbord och serveringspersonalen var klädd som på Nobelmiddagen. Det var pampigt och stilfullt. Som ni förstår var det dags för Guldhemsgalan, Mäklarsveriges egen Oscarsgala. Jag hade med mig majoriteten av våra mäklare upp till Stockholm och det var spänning, förväntan och även glädje som dallrade runt oss vid det vackra bordet. Av nästan 8 000 mäklare i Sverige var 21 stycken nominerade till priser – och tre av dessa kom från Pontuz Löfgren AB i Kalmar.

Duktiga teveprogramledaren Pär Lernström ledde galakvällen föredömligt men han var ofin nog att inte ta upp någon av oss på scen den här gången. Vi vann två priser förra året och var i tre finaler i år, så kanske var det lite väntat att det var dags att släppa fram några andra i år.

Jag ber om ursäkt för att vår rapportering i sociala media dog abrupt under galakvällens senare timmar – vi har en sådan vinnarinstinkt i gruppen att vi alltid blir lite besvikna när vi inte vinner, trots att det är stort bara att vara nominerad. Vi skakade dock av oss besvikelsen rätt snabbt och gladdes stort med alla duktiga vinnare som fick kliva upp på scenen.

Vi bestämde oss samtidigt omgående för att vi i stället ska fokusera på att bli ännu bättre… det är lite så vi fungerar. Jag är i alla fall otroligt stolt över det som alla mina medarbetare presterar i allt de gör för att vi ska tillhöra den absoluta toppen i Mäklarsverige.

När kollegorna flög hem mot Kalmar i torsdags morse fortsatte jag min Stockholmssejour med ett späckat schema och många spännande möten. Jag blandade hej vilt mellan Sveriges främsta föreläsare, NHL-proffs, några av Sveriges största fastighetsägare och inte minst ett fantastiskt möte med den ödmjuka OS-guldmedaljören Nils van der Poel som jag fått möjlighet att smida lite planer med. En otroligt givande dag som kommer leda till spännande saker.

På torsdagskvällen kom Eliz upp och vi förberedde oss för en fredag i den danska drottningens tjänst. Eftersom jag under många år har fungerat som dansk konsul var det dags för den sedvanliga, årliga briefen på danska Ambassaden med efterföljande ambassadörsmiddag. Jag hade äran att få Danmarks ambassadör Vibeke Rovsing Lauritzen till min bordsdam. Vi hade härliga diskussioner om fotboll (hon har en mycket lovande fotbollsspelande son), världens konflikter, spännande uppdrag hon har haft och varför hon inom kort lämnar sin post för att återvända till Köpenhamn. Jag och Eliz hade mycket att prata om när vi på småtimmarna vandrade hem genom Stockholmsnatten, som var lika livlig som före pandemin.

Efter tre dagar i huvudstaden med galor, celebriteter, hedersuppdrag och viktiga möten var det väldigt skönt att landa hemma på Boholmarna lördag kväll. För visst är stora uppdrag i Stockholm är givande på många sätt, men vårt vackra och lite lugnare Kalmar vinner ändå alla dagar i veckan – borta bra men hemma bäst även den här gången.

Stort tack för all uppmärksamhet och alla gratulationer vi fått i veckan i samband med Guldhemsgalan!

Pontuz Löfgrens namnsignatur