Bloggen

På andra sidan Öland

Skrevs den 2 juli 2012

Den följsamma bloggläsaren kunde följa vår väg mot rekordmånaden september 2011. Nu var det nära att rassla till igen. Juni 2012 blev företagets näst bästa månad någonsin – det hängde på en enda affär för att juni skulle ta en topplacering. De seglen vi byggt har verkligen tagit vind och gett oss en otrolig skjuts framåt. Det var ett mycket nöjt, men slitet, gäng som tog en fika sent fredag eftermiddag. Ett stort tack till alla på företaget – och våra samarbetspartners – som gjort ett heroiskt jobb!

Jag kände absolut att återhämtning var en viktig helgingrediens. Jag inledde i och för sig helgen med jobb lördag förmiddag men sedan begav jag mig ut på färd längsmed Ölands östra sida där jag sällan befinner mig. Första stoppet var på Gårdby Café. Omtalat för sin charm vilket jag absolut skriver under på. Jag kände dock snabbt att ställen som detta finns det rätt många av.
Jag fortsatte söderut och då vädret var underbart skulle ett strandstopp sitta fint. Där blev det problem på sydöstra sidan. Om alla byarna från Alby och söderut vill dubbla sina fastighetsvärden så skulle de gå ihop och till exempel fixa till badet i Stenåsa - mig veterligen den enda badplatsen på den delen av ön. En fin strandremsa som tyvärr var riktigt misskött. Lite kärlek, pengar och arbete skulle få hela denna sida av Öland att blomstra. Avsaknaden av bra bad håller tillbaka utvecklingen, vilket avspeglar sig på bland annat fastighetspriser och investeringsvilja.
Lite längre söderut blev det stopp i pittoreska Gräsgårds Fiskeläge. Klart värt att stanna vid, snacka med fiskaren och köpa en tallrik blandat. På mysiga och mycket välskötta Gräsgårds Gästgiveri tog sedan Karl-Gustaf och Kerstin emot. Kerstins underbara mat och deras gemensamma värdskap har allt man kan önska. Ska du dit? Ring och förboka middagen, som tillagas på beställning.
Turen fortsatte och den Öländska luften och det trevliga bemötandet gjorde att batterierna var fulladdade igen. En härlig helg som började med havssim och avslutades med 12 mil på cykel - så även träningsbiten sköttes med andra ord.

Jag ska erkänna en lite osvensk sak. Jag har städhjälp! Jag har lite svårt att få ihop det annars med företagande, tre "små" barn och allt vad det innebär med hus och hem. Jag blir då också glad när jag får mer än jag förväntar mig, när företagare överträffar mina förväntningar. Tjejerna på Sembush, som hjälper mig hemma, gör det. De ser mitt hem som sitt eget att sköta. Varsam hand ger uppskattat resultat. Nu kanske inte städfenomenet hemma är så osvenskt längre, men det är väl först på senare år vi på "landsbygden" insett fördelarna. För mig är det ovärderligt.

Jag har dessutom upptäckt Skype i veckan. Döttrarna är på Mallorca och vilken skillnad att se dem istället för att bara prata över telefon. Det gäller bara att kamma luggen innan man ringer upp.

Ny vecka och dessutom ny månad. Det är min sista vecka innan även jag åker till Mallorca för två veckors semester. Efter en månad som juni gäller att snabbt, både för min och medarbetarnas del, att ladda om batterierna. Nya affärer ska göras och nya resultat ska uppnås så att våra kunder alltid vet att det är skillnad på mäklare och mäklare.

Önskar alla en varm och skön vecka!

På andra sidan Ölands namnsignatur