Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.lofgre[email protected]

På korståg mot tryggheten

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-11-14

I snart 25 år har jag drivit mäklarföretag (jag har varit registrerad mäklare i nästan 27 år) och större delen av den tiden har jag haft förmånen att ha regionens mest kompetenta medarbetare kring mig.

Efter så lång tid frågar många vad receptet är för fortsatt fruktsam utveckling och det funderar jag också på ofta. Jag söker ingredienser i allt jag gör och allt jag ser och jag tror faktiskt att jag har hittat det som behövs för att forma det som komma skall.

Många kanske tycker att jag bara ska vara nöjd, stanna upp och njuta. Det är säkert sant och jag kan medge att jag är bättre på att ta pauser idag än i början på mäklarkarriären. Det tog till exempel fem år innan jag tog ut mer än två veckors semester och på den tiden jobbade jag alla dagar i veckan, men då var jag bara drygt 20 år ung. Senare i livet när barnen kom hade jag inte längre bara mig själv att tänka och då drog jag ner något på tempot. En dag ledigt i veckan och semesterkontot fylldes sakta på med någon dag mer varje år.

Den delen är jag duktig på nu, även om de veckor jag jobbar sällan understiger 55–60 arbetstimmar. Men ni behöver inte tycka synd om mig eller säga att jag jobbar för mycket. Jag älskar att fortsätta forma vårt företag och jag tar som sagt rätt mycket ledigt för återhämtning. Jag balanserar nog rätt väl min övertids-bank med semesterdagar idag. För det är ju faktiskt så att jag varannan vecka har jobbat ihop en semestervecka. Så även om en del tycker jag reser en del så gör jag det nu med gott samvete.

Hur går jag nu vidare? Jag har aldrig varit någon trygghetsnarkoman så jag vill fortsätta se hur långt vi kan gå mot det bästa mäkleriet, mot målet att vara så duktiga att allt annat än att anlita oss är dumhet – vilket jag redan tycker idag, men tydligen inte har kommunicerat ut tillräckligt bra – och helt enkelt slöseri med pengar.

Jag tror att det svenska trygghetstänket begränsar många både personer och företag. Jag skulle gärna vilja att fler kompetenta personer och ledare vågade kliva ut i det okända, pröva nya vägar, nytt ledarskap och hitta nya sätt att kommunicera med sin omgivning.

Många ledare är nöjda och blir därmed också tråkiga, vilket oftast början till slutet. Och där har jag bestämt mig för att inte hamna. Därför kommer vi att fortsätta satsa och förändra. Förändra för att förbättra. Satsa för att trygga. Det är precis så vi har skapat ett unikt företag och det är precis så vi ska fortsätta i många år ytterligare. Jag har i veckan valt en riktning tillsammans med mina närmaste medarbetare, alla anställda har fått säga sitt och nu trycker vi snart på knappen för en ny härlig satsning som börjar med ett jubileum 2019 – 25 år i branschen och fortfarande marknadsledande.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare