Bloggen

På kryss med Dannebrog

Skrevs den 6 augusti 2013

Jojo. Det vore just snyggt att missa HKH Prinsgemål Henrik av Danmarks ankomst till Karlskrona. Tidsoptimist som jag är lade jag in ett löppass på lunchen. Blev klar alldeles för sent, och klockan 14.00 skulle jag och Adriana stå på kajen i Karlskrona för att ta emot Dannebrog. Klockan 14.01 parkerade jag bilen och 14.03 vinkade Mogens, chef for Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens Sekretariat, glatt åt oss.

Efter Dannebrogs besök i Kalmar för några månader sedan har jag och Adriana blivit vänner med Dannebrogs personal, och bekanta med seder och bruk på skeppet. HKH prinsgemålen Henrik, ett par prinsar från Europa, en jaktkapten från Danska flygvapnet och en av Nordens främsta näringslivchefer - så såg dygnets sällskap ut. Vi hade otroligt roligt. En dag som bland annat innefattade en resa till Kosta för mig, Adriana, HKH Prins Henrik och lite säkerhetsfolk, avslutades med en gemensam middag på Dannebrog. Jag tror att jag har fått uppleva mer under mina första två konsulår än vad många konsuler gör under hela sin aktiva karriär.

Jag och HKH Prins Henrik hos Kjell Engman i Kosta


Nedräkningen har börjat. Drygt en vecka kvar till Ironman. Ångesten har börjat krypa in under mitt skinn. Kunde jag ha kört fler pass i vintras, förberett mig bättre, ätit sundare, offrat mer tid? Funderingar som många triathleter tydligen dras med före tävling. Svaret på alla frågor är nej. Återigen så är det en hobby för mig - viktigare saker prioriteras högre i mitt liv. Att jag sedan vet att en del som står på startlinjen bara har ett mål nästa lördag - att slå mig - rör mig inte särskilt mycket. Bara de inte gör en bättre insats som pappa eller mäklare... Men jag ska göra mitt yttersta, precis som alltid. Ett tiotal träningspass kvar. Blir mer om detta nästa vecka - plus kanske någon extra blogg som bara publiceras på vår hemsida och facebooksida precis före start.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på Restaurang Hamnkontoret i Borgholm, där Peppe briljerar med mat i toppklass. Vi upplevde en magisk kväll där i söndags. Passa på nu, för de har bara öppet till den 17 augusti. Och eftersom alla ni läsare ska kolla Ironman den 17:e så har ni bara till nästa fredag på er.

Mäkleriet har kommit igång efter semestrarna. Många bostäder på gång in till försäljning. Det kommer att bli en kul höst. Byta bostad? Bara häng med!

Som ni kommer att se i Kalmarposten (och på vår facebooksida) så lanserar vi nu en av våra roligaste och mest slående kampanjer någonsin. Hos oss vill vi att kunderna skall känna sig kungligt behandlade.

Önskar er alla en fin vecka/Pontuz

s namnsignatur