Bloggen

På okänd mark(nad)

Skrevs den 8 september 2010

Att vara verksam på nya marknader, eller i alla fall lite utanför de marknader där vi finns idag, är spännande och ger mersmak. Både hos oss och hos kunderna. Jag började min mäklarbana med att jobba för Svensk Fastighetsförmedling i Nybro. Efter ett tag förstod jag att det konceptet var oerhört tunt, inrutat och toppstyrt. Det passade mig inte alls, eftersom jag ansåg att mäkleri var så mycket mer än att bara vara en skylt på en fasad och ha en tro på att det skulle räcka med att finnas i hela Sverige - vilket i själva verket snarare är en nackdel, då varje marknad är unik och måste hanteras så.

Tiden i Nybro gav mig dock många nya vänner och jag lyckades sälja en hel del där uppe, vilket gjort att jag hållit kontakten med en del kunder. En av dessa bad mig i somras sälja deras bostad - ett oerhört vackert hus i gott skick. Försäljningen gick bra och vi slog nytt rekord på orten. Detta gör nu att allt fler hör av sig. Och varför inte åka 20 minuter västerut och göra ett bra jobb?

Samma sak har det varit på Öland. Vi fick förtroendet av en mycket trevlig familj att förmedla ett fantastiskt hus inne i Borgholm, och vips så hade vi mäklarrekordet också i Borgholms kommun. Och även det har givetvis gett ringar på vattnet. I dagarna slog vi dessutom rekord i Mörbylånga kommun. Och nu har vi varit inne i Mönsterås kommun, där samma sak hände. Nu kan vi inte finnas överallt, men visst är vi sugna att börja titta på kringliggande kommuner.

Annars har veckan dominerats av spännande möten. Det mest fascinerande var ett par på 80+ som gett mig förtroendet att hjälpa dem med sin försäljning. Det unika är att de har uppträtt med Tony Bennett, Louis Armstrong, haft shower i Las Vegas, Australien och så vidare. Jag satt fascinerad och lyssnade på en livsresa som varit och är helt fantastisk.

Idag tar vi första spadtaget på Lillviken där Skanska går igång med 54 sjönära bostadsrätter. Klockan 11.00 är det dags.

Förberedelserna inför Varvsholmens Dag den 18 september är i full gång. Det blir en kanontrevlig dag med fullt av aktiviteter för hela familjen.

Jag hade en fantastisk dag i lördags. Skrev två avtal, fick tid med familjen och dessutom en och en halv timme på vattenskotern på ett blankt Kalmarsund - kallt men ack så vackert.

I söndags var det dags för min rullskidedebut. Lurigt, har Rosenlund sagt. Hur gick det då? Jodå - sådär. All sprillans ny utrustning på, lite lutning nerför garageuppfarten och efter tjugo meter skulle jag över en bro eftersom jag bor på en ö. Då fastnade staven mellan två broplankor och gick av. Smakstart. Det var nära att Vasaloppet blev inställt redan där. Men efter en del fula ord och ett par reservstavar i händerna bar det dock av. Riktigt roligt och förmodligen rätt nyttigt om Vasaloppet ska bli annat än ett fakirpass, som det varit andra gånger jag prövat - men då i princip utan förberedelser.

Inledningen av september månad är den bästa månadsstarten i företagets historia - och alla är taggade för att vi ska köra hela vägen in i kaklet 2010. Det är kul att vara chef med sådana fantastiska medarbetare.

All the best/Pontuz

 

På okänd mark(nad)s namnsignatur