Bloggen

På rätt sida

Skrevs den 11 mars 2015

Den fantastiske Formel 1-föraren Mario Andretti sade att ”Ifall allting verkar vara under kontroll gör du det inte tillräckligt fort”. Hmmm, jag har just en sån där galen vecka bakom mig då det har gått riktigt fort. Kontroll? Ja, men knappt. Fantastiska uppdrag, härliga möten, tuffa förhandlingar, jobb in på småtimmarna och sedan lägga huvudet på kudden med ett leende. Ett leende som sitter kvar när klockan ringer efter bara några timmars sömn, en helg med mycket jobb och sedan nya utmaningar som knackar på min dörr.

Just det där med att ligga på ”rätt sida” blir allt viktigare i mitt liv. Jag älskar när det är mycket, och mina kära kollegor vet att jag blir gnällig som en sockerdippad shopaholic när det är för lugnt på kontoret. Nu kanske jag överdriver lite, men det jag vill belysa är nog balansen i livet. En god, och för mig mycket uppskattad, vän messade mig efter ett långt uppehåll i helgen. Han berömde mig för mina Ironman-genomföranden.

Mitt svar kom snabbt: Några Ironman, en viktminskning på 20 kg och en sund livsföring är en rätt enkel och självklar resa med facit i hand – en annan resa är den att vara i nuet. Att kunna göra ett bra jobb och visa resultat i högt tempo är en sak, men det motsatta blir allt viktigare för mig. Att snabbt kunna slå av på tempot, hitta det mentala lugnet, leva i nuet med dem du älskar och med det du älskar…det är en konst. De resan är spännande och jag tror aldrig jag blir fullärd, även om jag tycker att jag behärskar det hyfsat idag.
I söndags fick du förmodligen vår tidning Nytt Boende i din brevlåda. Där kan du smaka på det här med att ”leva i nuet”, även om författarna har missat den första delen med att samtidigt jobba hårt. Mats och Susan Billmark berättar om sin resa och om sin bok ”Lär dig leva”. Jag har läst boken och kan starkt rekommendera den.

Två andra pojkar som verkligen levde i nuet i söndags var Mattias och Alex på kontoret. De tog sig, med vatten till knäna, igenom årets Vasalopp – en riktigt stark bedrift under de förutsättningar som rådde. Stort grattis grabbar – vi är stolta över er!

I nästa veckas blogginlägg får ni träffa vår nyanställda reklamare – förväntningarna är skyhöga, UIrika. Och innan jag är tillbaks igen har vi överraskat er alla med en ny marknadsföringssatsning – håll utkik!

Må väl och njut av vårens ankomst

På rätt sidas namnsignatur