Bloggen

Paul Harris Fellow

Skrevs den 23 januari 2011

Jag har fått en utmärkelse, Paul Harris Fellow. Jag visste inte ens att priset fanns men har nu förstått att det är väldigt fint. Den internationella delen av Rotary delar ut priset till personer som varit aktiva inom till exempel välgörenhet, och jag fick min Paul Harris Fellow för mitt arbete för bland annat Barncancerfonden. Kul!

På den här länken ser ni vad lokaltidningen skrev. Det är tydligen en himla massa andra människor som visste vad det var för pris för messen och mejlen har vällt in hela veckan. Tackar!

Det har varit lite skriverier i tidningarna om att kommunstyrelsens ordförande Johan Persson inte fanns på plats när den amerikanska ambassadören Matthew Barzun kom till Kalmar på besök. Men vad gör väl det? Han och jag åt middag i torsdags, så nu måste väl alla vara nöjda 

I samband med Jangir Maddadis lansering av sin nya möbelkollektion Compound Collection hade jag äran att ingå i det exklusiva sällskap som tillsammans med Jangir fick avnjuta en trevlig middag med ambassadören. En mycket trevlig man. Jag imponeras av pålästa människor som verkligen kan uttrycka sig. Det tal han höll till Jangir under middagen och det tal han senare höll under själva lanseringen imponerade.

Kvällen blev sen då jag dessutom var med på efterfesten efter lanseringen. Tack Jangir, för en fantastiskt trevlig kväll och grattis till ytterligare en riktigt snygg kollektion!

En företagare i stan sökte häromdagen en av våra nya medarbetare på hennes gamla arbetsplats. Där uppgav de att hon slutat av "personliga skäl", och de visste inte om hon skulle fortsätta som fastighetsmäklare eller var hon skulle jobba. Kanske ett mindre smart budskap i en liten stad, till en person som direkt förstod att de ljög för henne. Men hennes förra arbetsgivare kanske har drabbats av akut demens?

En annan mäklare lägger ut bostäder på nätet med planlösningar som innehåller vår logotyp. Kanske inte heller så smart...

På tal om nya medarbetare så träffade jag en duktig företagare på Jangirs lansering i torsdags, som gratulerade mig till årets värvning i mäklarvärlden. Jag kan bara instämma - Åsa kommer att bli helrätt hos oss, och tillsammans med Eva-Karin blir vi urstarka på bostadsrättsscenen.

I fredags hade vi jurymöte om Årets Sherpa. Alla var eniga - bland flera bra kandidater stod snart en värdig vinnare klar. Vem det blev offentliggörs före Guldfesten den 5 februari. Alla kandidaterna kan ni se på www.aretssherpa.se

Middag med Amerikas ambassadör på torsdagen, lunch med landshövdingen på fredag - börjar bli het.

Nu dags för Svartbäcksmåla och lite skidåkning. På längden? Nej - jag är fortfarande förbannad sedan i måndags. Inför Vasaloppet blir det endast mental träning. Idag blir det i backen med döttrarna istället - det är lite mer lättvallat nedför...

Önskar alla en fortsatt skön helg!

 

Paul Harris Fellows namnsignatur