Bloggen

Plötsligt händer det

Skrevs den 3 december 2014

Ibland bara händer det – bitarna faller på plats en efter en. I tjugo år har jag haft den stora förmånen att får lägga det pussel som idag heter Pontuz Löfgren AB, och de allra flesta gångerna har jag faktiskt fått rätt bit på rätt plats. Men de senaste åren har jag letat febrilt efter nya bitar utan att finna exakt de som jag tror passar.

De två senaste bitarna har visserligen passat perfekt och var väl planerade, men det är en annan typ av bitar som jag har sökt. Nya bitar där färgen är lite klarare och kanske inte helt har torkat ännu; där konturerna inte riktigt funnit sin form utan får göra det när biten väl sitter där i pusslet.

Men vågar jag lägga hela pusslet samtidigt? Jag har nämligen helt plötsligt, på kort tid, har hittat fler bitar än jag vågat hoppas på. I kommande vecka måste allt läggas på plats, och om allt blir rätt så är pusslet lagt för några år framöver. Och jag lovar er att om allt blir som jag tänkt så blir det fantastiskt bra… Bara jag nu inte darrar på handen, utan vågar lägga ner rätt bit på rätt plats vid rätt tillfälle. Spännande – och kanske skrämmande.

Jag har annars en vecka bakom mig där jag fått energi och vitalitet i överflöd. Gymnasierna och universitetet är inne in en uppsatsperiod vilket innebär att många studenter vill ha intervjuer för sina avhandlingar. Jag möter unga hungriga människor som vill något. Vissa med mer glöd än andra. Vissa där jag redan nu kan utläsa om de ska lyckas eller inte – ofta märks det redan när de kliver över min tröskel. En del har ”det”, och det kan vara just den detaljen som är skillnaden som gör skillnaden i den tuffa konkurrens de kommer att möta efter skolan.

De här mötena ger mig så mycket tillbaka – jag ser det som väl investerad tid för mig och jag förstår att det är viktigt för ungdomarna. Och kanske har jag sått något frö i någons framtid. Det vore fantastiskt!

På träningsfronten tar jag det rätt försiktigt några veckor till innan det är dags för upptrappning inför nästa Ironmansäsong med hela två tävlingar. Jag tar nämligen en sväng till Österrike i juni för en tävling – och så blir det Kalmar i augusti såklart.

På statistikfronten har vi på företaget blivit bortskämda med bra siffror. Oktobersiffrorna kom i fredags och gladde oss med en marknadsandel på 45,7 procent av de totala köpeskillingarna i Kalmar kommun. Det är rätt bra det J

Önska er alla en skön start på december!

Allt gott/Pontuz

s namnsignatur