Bloggen

​Positivisten tycker till

Skrevs den 22 november 2022

Det finns tusen olika sätt att se på livet, men de två vanligaste är väl att man ser det antingen positivt eller negativt. Efter den gångna veckan hade jag det valet när jag satte mig vid tangenterna för att skriva veckans blogginlägg. Och jag väljer att vinkla på allt det där positiva som ändå finns här kring oss. Jag företräder ju trots allt en mäklarmarknad (även om jag här dryftar många privata saker också) och jag gör det med en skön känsla efter förra veckan.

Återigen har vi nämligen en Sverigeetta hos oss! Just nu finns det ingen annan bostadsrättsmäklare som kan mäta sig med Selma. I november har hon i princip sålt en bostad om dagen, vilket är galet imponerande. Professionell, strukturerad, dedikerad och passionerad är ord som sammanfattar Selma – och det gör henne bäst i Sverige just nu.

Jag vill också rikta lite extra ljus på Pierre, som sålt tre villor på en och samma dag. Och även Eric gjorde ett ”endags-hat-trick” förra veckan. Så vi vet att det går att sälja och vi ser att vårt arbetssätt är framgångsrikt, oavsett hur marknaden ser ut.

På tal om hjältar och stjärnor så hoppas jag att alla hade möjlighet att se Hockeygalan på teve i torsdags kväll. Jag ska inte påstå att jag är killen som fäller tårar framför teve speciellt ofta, men när jag såg hyllningarna av min barndomsidol Börje Salming gick de inte att stoppa – så fint och så sorgligt på samma vis. Vi ska ta varje dag som en gåva!

Något annat som är fint är vår fantastiska Alexandra (Sveriges bästa mäklarassistent). Henne hyllade vi i veckan då hon fyllde jämna 30. Stort grattis!

Veckan som kommer tackar vi av underbara Toffy, som på egen begäran väljer att lämna mäklaryrket efter några år. Det blir en liten avtackning på kontoret på tisdag innan vi sticker upp till Oskarshamn och kollar på hockey tillsammans. Toffys underbara sätt, härliga skratt, värme och omtanke om oss alla (och andra) kommer att saknas hos oss. Vi önskar honom stort lycka till på sin fortsatta resa i arbetslivet!

Som ni kanske har märkt gillar jag Benjamin Franklins klokheter, som till exempel den här: ”Den positiva tänkaren ser det osynliga, känner det ogripbara och uppnår det omöjliga.”

Så visst finns det ljusglimtar även i rätt tunga veckor – det gäller bara att ha rätt livsglasögon på sig. Vilka glasögon bär du?

Pontuz Löfgrens namnsignatur