Bloggen

Respekt!

Skrevs den 19 juni 2014

Söndagsmiddagen blev rätt sen. Mina föräldrar är på besök och sitter med kring matbordet med mig och en av döttrarna, och vi har en lång diskussion om respekt genom generationer; respekt i skolan, respekt för äldre och respekt medmänniskor emellan. Vissa saker mina föräldrar drog för mig när jag var tonåring tyckte jag var befängt då, men förstår nu. Samma saker hör jag plötsligt mig själv säga till mina barn, fast jag gör det med andra ord och med en annan pedagogik. Och jag som aldrig skulle bli som mina föräldrar...

Med åren har jag blivit mer ifrågasättande mot en del av mina föräldrars värderingar och synpunkter, men de har lärt mig mycket om respekt och det vill jag föra vidare till mina barn. Just nu är det mycket diskussion om skolan, och jag tror att problemet grundar sig i hemmet. Har våra barn den respekt för lärarna som de förtjänar? Ställer vi krav på våra barn eller ställer vi kraven på skolan - de krav vi inte klarar att ställa själva i familjen? Vi kräver att skolan ska ställa krav och få våra barn att prestera men vi vågar inte själva ställa krav utan överlåter det på andra. Jag tror att vi måste tänka till om vi verkligen ger rätt förutsättningar för dem som utbildar våra barn.

Det är något speciellt med fotbolls VM – I love it!

Om några veckor är det dags för semester. För min del blir det som vanligt Mallorca. Semester för mig har dock vissa inslag av jobb eftersom vi förmedlar hus på Mallorca.

För mig handlar det också om att ta in nya saker. Jag har svårt att bara ligga still. Visst vilar jag och laddar batterierna, men för mig handlar det lika mycket om att fylla på med inspiration som att fylla på med energi. Därför passar det mig perfekt att vissa dagar visa boende, se ett nytt projekt, läsa en managementbok eller bygga nätverk på Mallorca.

Men det jag längtar efter mest är att få vara med mina barn och mina kära hela dagarna, att få umgås med de vänner jag omger mig med på Mallorca och få ge mig ut på långa cykelturer i ett underbart landskap.

Med tanke på att jag nu sitter och skriver om min semester så får man väl säga att den infinner sig med perfekt tajming i år. Jag känner mig fortfarande pigg, stark och gör många affärer. Semestern kommer med andra ord innan jag börjar tappa tempo. När jag sedan är tillbaka igen kan jag fortsätta på samma nivå som jag är nu. För jag mår faktiskt som bäst när jag kan hålla ett högt tempo.

Dags för midsommar. Det blir en helg med godaste vännerna och dessutom en riktig träningshelg. Vill önska dig och de dina en riktigt skön långhelg!

Glad midsommar!

Respekt!s namnsignatur