Bloggen

​Respekt, kommunikation och transparens

Skrevs den 29 oktober 2019

I lördags tog jag med mig kollegorna Kim och Felix för att gå på Guldfågeln Arena och se Kalmar FF säkra det allsvenska kontraktet. Det var ju bara jumbon Falkenberg som stod på andra planhalvan. ”Bara Falkenberg” stod dock för en prestation som innebar att de åkte hem med alla tre poängen, vilket gör att nästa helgs sista omgång blir helt avgörande.

Det tragikomiska i allt detta är att det är Sirius de möter. Och tränare för Sirius är den gamla FF-ikonen Henke Rydström; den Henke som inte fick förnyat förtroende i Kalmar FF inför den här säsongen – han lär vara taggad för att ställa till det för Kalmar FF.

Det som det dock talas mest om efter lördagens match är fansens och tränaren Magnus Pehrssons konflikt efter matchen. Magnus går efter matchen bort för att förklara sig för hemmaklacken, en hemmaklack som är fly förbannad efter klubbens insats i lördags och under säsongen.

Det finns inget som är OK i det som klacken skriker mot Magnus. Han, resten av ledarna, spelarna och ledningen har givetvis gjort allt som står i deras makt för att resultatet den här säsongen skulle vara något helt annat än risk för degradering. Magnus, som förstås är grymt bedrövad direkt efter matchen och under stor press nu, gör dock ett generalfel – han börjar argumentera emot och tappar besinningen. Det är givetvis inte heller OK.

Magnus är en ”chef” för ”företaget” Kalmar FF. Han måste då liksom alla vi som leder företag klara press, klara provokationer, stå upp för varumärket, göra en pudel ibland och framför allt kommunicera och visa närvaro när det inte går bra, när det finns missnöje.

Här brister det just nu i FF och de är fullt medvetna om detta. Fansen och åskådarna är de som betalar intäkterna till klubben och många av oss som sitter på läktaren är företagsledare som sponsrar klubben. Vi gör det för att vi står bakom varumärket Kalmar FF, vi gör det för att vi tror att det är viktigt med ett allsvenskt fotbollslag i vår stad. Vi förväntar oss att alla i klubben vi stödjer gör sitt yttersta – det är det vi betalar för.

Men vi ska mitt uppe i den besvikelse som nu ligger som en blöt filt över oss som älskar fotboll i Kalmar också ha respekt för de som är inblandade i Kalmar FF. Självklart gör de vad de kan. Det finns ingen elitidrottsman som tänker något annat; ingen tränare, ledare, klubbchef eller någon annan som är involverad kring klubben. En ömsesidig respekt, en bättre kommunikation med mer transparens vore nog bra för alla inblandade, på bägge sidor, just nu. Lycka till på lördag, killar!

Pontuz Löfgrens namnsignatur