Bloggen

Rustade till tänderna

Skrevs den 19 januari 2016

Piip,piip, piip – tvättmaskinens signal tjöt från tvättstugan. Det var sent onsdag kväll och vi hade precis kommit hem från en liten semester. Vi var lite lagom jetlaggade eftersom vi ligger fem timmar fel i tid, och vi hade dessutom en lång hemresa bakom oss. Jag hann komma hem, köra en snabbtvätt och sedan packa inför kontorets uppstart/kickoff som skulle dra igång följande morgon. Från sand och värme till snö och kyla i Åre.

Det var ett taggat gäng jag mötte på flygplatsen. De flesta har varit med förr, men för Ulrika, Selma och Jacob var det första gången. Ett sagolandskap välkomnade oss när vi anlände till Åre, och för att vi verkligen skulle få känna att vi är lite längre norrut slog vädergudarna till med 23 minusgrader. Vi hade hyrt ett hus vid Copperhill så nu var det dags för kollektivt boende några dagar.

Efter en intensiv första dag med massor av utvecklings- och framtidsfrågor var det dags för en sen middag. Vi var inbjudna till Kalmarikonen Peter Glyts fantastiska ställe Årehyddan. Peter hade laddat upp med en spansk afton mitt i skidbacken. Om du är i Åre så besök Årehyddan! Familjärt, mysigt och musikaliskt. Det är härligt när sköna personer – dessutom före detta Kalmarbor – äntligen får den uppmärksamhet de förtjänar. 

Fredagsmorgonen innebar en tidig revelj som ackompanjerades av en fantastisk soluppgång. Förmiddagen var avsatt för egen tid, vilket för de flesta innebar skidåkning. Tio grader kallt, bra backar, vindstilla och strålande sol – det är inte många sådana skiddagar på ett år.

Vid lunch var vi återsamlade och konferensen fortsatte till sena kvällen med middag i huset. När vi väl satt till bords konstaterade vi att vi tagit några riktigt stora beslut, som kommer ge oss nya och viktiga verktyg. När jag släckte ner den sista lampan och tystnaden var total i huset så var det fortfarande långt kvar till midnatt. Det andades tungt i sängarna och en och annan snarkning hördes redan – slagna hjältar förberedde sig för sista dagen.

Återigen lagade vi tidig frukost och återigen bjöds vi på underbart väder. Duktiga Marcus från Camp Åre guidade oss sedan på snöskotrar över fjällen. Fina naturupplevelser och mysig lunch i avlägsen fjällstuga (som lyssnar till namnet Vita renen). Dessutom fick några stycken av oss verkligen tugga snö under kantrade snöskotrar… men allt gick bra och skräckslagna blickar byttes snart mot förlösande skratt när snötäckta mäklare kröp fram.

Målbilder sattes upp och de stora strategierna för 2016 skrevs ner. Efter några förträffliga dagar konstaterade vi att vi är rustade till tänderna inför det nya året – ett år som vi tror kommer bli otroligt givande och som vanligt fyllt med mycket glädje och värme. Kika gärna in på vår Facebooksida och Instagram, där vi visar bilder och filmer från resan.

Alla är redo för 2016

Rustade till tändernas namnsignatur