Bloggen

Schack, hårspray och kanadagäss

Skrevs den 20 maj 2014

Söndagskvällen är den afton som jag vanligtvis använder till att skriva i den här bloggen. Kalmarposten ska nämligen ha texten måndag förmiddag för att kunna publicera den i onsdagens tidning. Och under veckans gång har jag alltid tusen saker jag vill skriva om och kommentera, men när söndagen väl är här så är det värre att komma ihåg vad det var som jag så gärna ville ha med. Den här söndagen har jag dessutom två veckor att summera eftersom det var Alex som berättade om sitt liv, mäkleri och upplevelser förra veckan. Så vi kör några korta denna gång.

Jag har, återigen, varit i Västerås på danstävling. Denna gång Svenska mästerskapen – 1 500 dansare, tredagars discodunk, härlig samvaro med övriga föräldrar och ett fantastiskt arrangemang. Jag hade ena dottern i Bombardierhallen på Dans-SM, och andra dottern två hundra meter därifrån på schack-SM för fjärdeklassare i ABB-Arena – båda samma helg, och båda i Västerås.

Jag har varit på lunch med landshövdingen – intressant och som vanligt mycket trevligt.

Jag har hunnit med ytterligare en sväng till Mallorca – suttit med spanska mäklare, advokater och banker. Inte alltid lätt att hänga med, men det resulterade i två nöjda och glada kunder. Den här gången hade jag dessutom med mig mina föräldrar, som bägge fyllde 70. Mysigt att få vara där och uppleva mitt Mallorca tillsammans med dem.

Äldsta dottern har en danstävling kvar i år, så i helgen bär det iväg till Göteborg. Det är inte riktigt som när en annan spelade fotboll som 12-åring och längsta bortamatchen var 45 min hemifrån. Nix – fem timmar i bil ska det vara nuförtiden.

Jag har två veckor kvar till min marathondebut. Stockholm it is!

Jag har en fundering. Det pratas mycket om den svenska skolan. Kanske finns det ett underliggande problem vi ska ta tag i först – hur skulle det vara om vi föräldrar vågade ställa lite krav på våra barn?

Jag har en känsla. April var en av våra fem bästa försäljningsmånader genom tiderna – och jag känner på mig att maj blir ännu bättre.

Jag har inte räknat, men jag undrar hur många kilo smink, hur många tusen paljetter och hur många burkar hårspray det går åt på ett disco-SM?

Jag har med stolthet noterat att vi har fått förtroendet att få förmedla en rad prestigeobjekt. Snart ser ni dem på marknaden.

Jag har en oro inför framtiden. Det kan inte på fullaste allvar finnas människor i Sverige, med genomförd grundskola, som tror att Sverige kan styras på det sätt vissa politiker vill påstå. Om en krona ska ut är det väl bra om det dessutom kommer in minst en krona?

Jag har Världens bästa Mattias som kollega och han fyller 43 i veckan.

Jag hyser agg till Kung Jakob II av England eftersom han plockade kanadagåsen till Europa då han skulle ha den i sin samling av vattenfåglar i St. James's Park i London under 1600-talet. Om han visste vilka svordomar han framkallat i de södra delarna av Kalmar anno 2014.

Jag har en vecka på mig att samla mer material till en mer berättande blogg nästa vecka…

Må gott /Pontuz

s namnsignatur