Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Semestermood, hotellverksamhet och rehab

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2017-07-12

Jag lägger 7 Habits of Highly Effective People (Stephen R. Covey) åt sidan. Reflekterar kort. Rättar till handduken, tar ett bad med yngsta dottern, lägger mig på solstolen igen och tar fram telefonen. Har lite kvar på Rickard Söderbergs sommarprogram så hörlurarna åker på. Otroligt välformulerat sommarprat. Mmm – det är semestermood i kvadrat.

Huset är nu fullt med underbara människor: egna döttrarna, flickvännen och en av hennes grabbar, mamma o pappa, kompisars barn – tillika barnens kompisar – och goda vänner som är på plats… såväl nyfunna som gamla. Även om det är lite som att driva ett hotell så njuter jag. Vad mer kan jag önska? Möjligtvis ett friskt knä.

Jag har i alla fall påbörjat den mentala den resan tillbaka – har anmält mig till Cykelvasan i augusti (en chansning), inhandlat ny mountainbike här nere och kört igång med rehab denna vecka. ”Ha tålamod”, sade doktorn… Tyvärr är det bristvaran nummer ett hos mig.

Imorgon fäller jag en tår då barnen åker hem. De kommer hit om två veckor igen men jag är kass på avsked. Det blir i alla fall två veckor med lite jobb här nere. Jag kommer att visa några bostäder för svenskar som tröttnat på varannandagsväder hemma, ha några möten med våra samarbetspartners här samt träffa våra advokater och banker som hjälper oss på plats. Det passar mig rätt bra med den här mixen av ledigt och lite jobb.

Jag inväntar lite ny prisstatistik för Kalmar kommun i veckan. Alltid lika spännande, om än lite förutsägbart. Det är väl bäst jag håller mig tillgänglig den här gången så att Barometern har någon att prata med. Fast när förra statistiken släpptes så uttalade sig två mäklare som inte sålt en handfull hus tillsammans de senaste åren. Jag funderar på hur de väljer sina källor eftersom vi och Fastighetsbyrån inte tillfrågas – vi har cirka 8o procent av marknaden tillsammans…

Kan det bero på att varken vi eller Fastighetsbyrån annonserar i Barometern? Oberoende, sa Bill. Knappast, sa Bull. Det finns viktigare saker att bli upprörd över, men jag kan ändå inte låta bli att förundras. Äsch, jag tror att jag återgår till rehab av knä och semestermood igen!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare