Bloggen

Simma. Cykla. Springa. Äta. Sova

Skrevs den 12 augusti 2015

Har jag gjort allt jag kan? Har jag koll på allt material? Är däcken rätt limmade? Ska jag höja sadeln en centimeter? Ska jag ha med mig ytterligare en tub gel på cyklingen? Klarar magen verkligen det?

Det är rätt många funderingar så här tre dagar före en Ironman, även om det inte är särskilt mycket som jag kan påverka rent fysiskt. Den träning som är gjord är liksom den som måste räcka på lördag.

“If triathlon was easy, they would have called it football.”

Jag funderar rätt ofta på hur det kunde bli så här. Att fastna så för en sport – dessutom en rätt galen sport. Men det var utmaningen som lockade mig. Att göra det som för mig egentligen var omöjligt. Att leva ett liv som var väldigt långt från det jag levde tidigare. Träning, mat, sömn, planering. Triathlon har tillfört mitt liv så otroligt mycket. Den har gett mig ett lugn och ett välmående, och jag vet att den har påverkat många i min omgivning på ett positivt sätt.

”Life is Simple. Triathlon. Swim. Bike. Run. Eat. Sleep.”

Sedan förra årets Ironman har jag fortsatt att prioritera bra träning framför mycket träning. Jag har dragit ner ytterligare på antalet träningstimmar. Dels för att jag nu har viss erfarenhet men framför allt eftersom min prioriteringsordning är så viktig för mig: familjen, jobbet, vännerna och därefter triathlon. Det är trots allt en hobby.

“It doesn’t get any easier; you just get faster.” (Greg Lemond)

Ironmanförberedelser samtidigt som bostadsmarknaden har vaknat till liv igen är också en utmaning. Det är nu vi lägger grunden inför hösten. Nya försäljningsuppdrag förbereds på löpande band och lansering och marknadsplaner görs upp med våra kunder. Och nu är hela kontoret på fötter med fulladdade batterier efter semestern. En höststart är alltid intensiv men samtidigt fantastisk rolig.

Som vanligt lovar jag er de sista tankarna inför starten på lördag här på bloggen fredag kväll. Och om ni är sugna på att följa mitt lopp så uppdateras det lite tider och kommentarer på vår Facebooksida, eller så följer ni loppet på www.ironman.com.

Bästa hälsningar

Pontuz (Startnummer 2236)

Simma. Cykla. Springa. Äta. Sovas namnsignatur