Bloggen

Sista dagarna i stan

Skrevs den 18 juni 2010

Just hemkommen från ett sommarskönt Stockholm som darrar av spänning. Avspärrningar sätts upp, fler turister än vanligt, svårare än någonsin att få taxi - huvudstaden smyckas upp och laddar inför lördagens bröllop. Nu var det inte riktigt därför jag var där, utan i jobbet. Hade möte med bland annat mäklarföretaget Erik Olsson.

 Som vanligt är det inspirerande och givande att umgås med Sveriges spjutspetsar i mäkleri. Jag hade dessutom med mig ett Kalmarföretag som jag hoppas kan inleda ett samarbete med Erik - alltid kul om man kan öppna dörrar åt duktiga lokala företagare.

Igår kväll var det första träffen med alla de lyckliga som hann teckna sig för Skanskas bostadsrättsprojekt vid Lillviken i Kalmar. Ett trevligt och informativt möte. Skanska är proffsiga och har satt ihop ett kompetent gäng med duktiga Emelie Ekelund i spetsen. Vi avslutade kvällen med god mat och fick ett härligt bemötande (tack Uffe, Nicke och Ida!) på sommarsköna Hamnkrogens uteservering. Fortsatte sedan till Byttans uteservering - frågan är om inte detta är södra Sveriges skönaste sommarhak. Vilken atmosfär! En lång dag slutade med en trevlig och lugn kväll.

Imorgon är det dags för döttrarnas respektive skolavslutning i Hossmo kyrka. En stor dag för tjejerna. Finns det något finare än att se barns eurofiska glädje denna dag?

Har tre tuffa men roliga dagar kvar innan det bär av till Mallorca igen för jobb och semester med Lena och barnen. I morgon är det lite mingel hos familjen Claesson på Varvsholmen och på lördag har jag och Lena lite kalas med goda vänner.

Oj då - förra bloggen bet tydligen lite. Barometern verkar vara ett känsligt kapitel. Tack för alla mejl! Jag kan lugna er med att jag ska röka fredspipa med Wickbom på Barran efter semestern, vilket ska bli riktigt kul. Vi har haft en liten mejlväxling som varit småtrevlig.

Jag nämnde i en tidigare blogg att juni blir den bästa i företagets historia. Nu är vi halvvägs och jag vidhåller att doften av rekord finns kvar i luften.

Olika varianter av mäkleri har prövats där man "monterat ner" mäklartjänsten och säljer den i delar. Jag tror tvärtom att fastighetsmäkleri handlar om det motsatta: helheten. Den som varit tuffast i sin marknadsföring och i sitt försök att komma in på marknaden genom att sälja en lågpristjänst gick nu i graven. http://www.e24.se/pengar24/bostad/bostadsmarknaden/hemonline-gar-i-graven_2120253.e24

Kollar en del på VM fotbollen. Visst är det skönt att Lagerbäck är i Afrika - vilken tråkig kille!

Nu kör vi ett par dagar igen...

Take care/Pontuz

 

Sista dagarna i stans namnsignatur