Bloggen

​Slut på halvtidspausen

Skrevs den 18 juli 2022

Har du haft en fin sommar så här långt? Jag hoppas verkligen det! Eller kanske du har en härlig ledighet framför dig? För min egen del börjar fantastiska veckor sakteliga lida mot sitt slut. Om bara några dagar är det dags att summera fyra härliga semesterveckor. Minnena har samlats på hög och många av dem plockar jag gärna fram när höstvindarna börjar dra in (det känns långt bort just nu) och med dem kyla och mörker.

Barn har kommit, åkt och kommit tillbaka igen, liksom de vänner som har semesterboende här på Mallorca. Som vanligt hade jag velat göra så mycket mer och träffa så många fler, men det får bli nästa gång för nu är jag jobbsugen. Mina batterier är fulladdade och jag ser verkligen fram mot en spännande andra halvlek av 2022.

Den gamla skivproducenten Bert Karlsson i Skara lär ha myntat ”Man är inte hetare än sin senaste hit” och det är väl lite av det mantrat jag tar med mig in i hösten. Efter att Hemnet presenterat första halvårets bostadsförsäljningar i Kalmar kommun gläds vi såklart åt att nära 40 procent av bostäderna förmedlades av oss. Den viktigaste siffran var dock den som Hittamäklare (dit alla mäklare är kopplade) samtidigt redovisade för kvartal två. Vi hade flest rekommendationer per mäklare och våra mäklare intog de fyra översta platserna individuellt – den siffran värmer mer än den Mallorcanska värmen har gjort… och den har varit het på riktigt.

Men det är historia – nu är det nya affärer som ska genomföras på ett bra sätt. Och efter att ha blandat upp semestern med bra möten här på plats (min duktiga reklamare Oscar Wilhelmsson på Great Mindset kom ner och hälsade på) med lite telefonmöten känns det som om verktygslådan verkligen är påfylld. Så de som anlitar oss ska även i fortsättningen få en mäklartjänst som är lite utöver det vanliga.

Den oro som har skapats i världen påverkar i hög grad även oss förstås och jag kan lugna alla med att det fortfarande görs många bostadsaffärer. Men det krävs lite kyla och en genomarbetad strategi för att lyckas, och det är här vi vill göra skillnad med den erfarenhet vi samlat på oss under årens alla affärer. Dessutom kommer vi att börja presentera nya medarbetare i början av augusti… stay tuned!

Hörrni – i helgen vänder bilen hemåt genom Europa. Till skillnad mot den härliga nerresan, där vi tog nästan fem dagar på oss, ska jag på hemresan försöka mig på det som inom Formel 1 kallas för en ”enstoppare” – 240 mil med bara ett kort stopp.

Nästa vecka ses vi i Kalmar och jag kommer bjuda med er på en riktigt spännande sensommar och höst. Må väl!

Pontuz Löfgrens namnsignatur