Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Slut på lättjan!

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2015-09-30

Det är högsäsong på bostadsmarknaden men lite lågsäsong för träningen just nu. Människans (läs: min) tendens till lathet lägger sig som en blöt filt över min lekamen. Först tänkte jag att min återhämtning efter Ironman skulle vara ett par veckor (endorfinerna bubblade fortfarande när den strategin beslutades). Jag förlängde det träningsuppehållet någon vecka och plötsligt var jag uppe i sex veckor, med i och för sig tre-fyra träningspass i veckan men helt utan struktur och tanke.

Till detta kommer lite dålig kosthållning och slarv med sömn, och vips fylls kalendern med annat än träning. Jag mår inte bra, hörrnini. Så nu får första oktober bli startskottet för lite ordning och reda på mat och träning. För när det fungerar blir jag mer effektiv, piggare, gladare och kan förhoppningsvis dra in bältet i byxorna ett hål till.

Just i skrivande stund försöker jag dock förtränga den biten – jag och Adriana är nämligen på Mallorca igen. Det är ett bra tillfälle att börja träna igen, men tyvärr är jag alldeles för svag för maten här så i den bästa av världar kommer jag hem med samma byxstorlek som jag åkte ner i. 

Här blir det fyra dagar med lite strategisk planering på platsen. Våra duktiga mäklare på Mallorca måste veta vad vi kan utveckla i vårt samarbete och vice versa. Dessutom börjar det byggas en hel del nytt här efter nästan tio års stiltje, så för min del gäller det att se in i spåkulan vilka projekt som kan vara bra för de soltörstande svenskar vi skickar hit.

Mellan de mötena har jag dock tid att ge sinnet och kroppen näring i form av cykelturer genom apelsin- och citronodlingar i bergen. Här är grönt och doftar fantastiskt just nu eftersom det har varit rätt mycket regn under en period. Någon semester är det dock inte frågan om då jag har mobilen och datorn igång. Jag får dessutom lite tid att fundera och planera sista kvartalet. Mina kollegor gör ett fantastiskt jobb och vi strävar alla mot att fortsätta inspirera och lära av varandra i gruppen. Det ger en otrolig energi som jag vet att alla som kommer in till oss känner av och får del av.

Nu lägger jag ner laptopen för idag. Det är matmässa i hamnen. Jag släpper lite på skärpet och traskar dit.      

Allt gott och välkommen oktober.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare