Bloggen

​Slutspurt på raketbränsle

Skrevs den 21 juni 2022

Nu blir det ett jättesprång in i sista arbetsveckan innan det är dags att ta fram solkrämen och flip-flopsen. Jag hoppar in i en vecka då det förhoppningsvis ska avslutas ett par affärer. Dessutom ska jag ha medarbetarsamtal med mäklarna, lägga upp en plan för sommaren plus ordna allt det där privata som ska fixas innan man går på ledighet. Det blir en vecka som kräver raketbränsle – det är samma visa varje år. Och jag älskar ju när det är så här.

Om vi tittar på bostadsmarknaden här och nu så har vi en liten överförväntan hos många säljare och en liten överoro hos många köpare. I ett sådant läge är mäklarens erfarenhet och tydlighet otroligt viktig – det är inte lätt för de nya aktörerna att förse kunderna med detta då de ofta är helt utan mentorskap. Vi har därför ett mentorprogram på företaget så att kunderna kan sitta i en lite tryggare sits. Hela gruppen agerar med sin samlade erfarenhet för alla kunders bästa i stället för ett individuellt chansande. Jag tycker att det börjar märkas rätt tydligt just nu att det är den rätta vägen att gå.

I övrigt kan jag förmedla några korta ”twitterfraser”:

Man kan ju ana att några småpåvar på Kalmar kommun var nervösa för att deras kompisar inte skulle vinna ett kommunalt uppdrag när de avbröt upphandlingen som inte gick som det var tänkt. Reglerna ändrades så att sämre och mindre kompetenta aktörer kunde vara med när upphandlingen senare återupptogs. Så nu ligger samma pojkar under samma täcke igen och lugnet råder åter i kommunhuset. Man blir mörkrädd! Men mer om det i kommande blogginlägg.

Världens bästa Selma fyller 30 år på lördag – tänk, Selma, att hela Sverige stannar upp från fredag och hela helgen bara för att fira dig. Och det är du väl värd – för visst är det därför som alla kommer att dansa, sjunga och festa på fredag och framåt? Stort grattis i förskott!

Blod, svett och tårar lönar sig – i fredags fick min yngsta dotter och hennes bästa kompis Isabell reda på att de bägge får dra på sig landslagströjan för första gången och representera Sverige i VM i discodans i september. Stort grattis tjejer, och vilken start på ni fick på sommarlovet!

Sommar och semester kommer också att innebära någon eller några gästskribenter här i bloggen, och kanske lite glesare mellan inläggen. Men ni följer mig och företaget hela tiden i våra sociala medier @pontuzlofgren och @pontuzlofgrenab plus alla andra mäklares konton.

Men nu är det dags att packa bilen för en liten resa genom Europa, som startar på torsdag eftermiddag.

Jag önskar alla en fantastisk midsommar!

Pontuz Löfgrens namnsignatur