Bloggen

Småländsk snö och nya medarbetare

Skrevs den 21 februari 2010

Söndag kväll. Dags att summera veckan som gått och lägga upp planerna förkommande vecka. Har haft en visningsfri helg (första sedan jag vet inte när), vilket har gett mycket tid till nödvändigt pappersjobb.

Har avverkat ett trettiotal mil idag genom de snötyngda småländska skogarna. Har lämnat Junie o Linnie hos mina föräldrar (sportlov), som av någon anledning flyttat från Jönköping till en släktgård utanför Vetlanda, mitt i ute i skogen. Väl hemma blev det en timme på gymmet och efter det hade jag lovat Fidelie utejaccuzzi. Åtta grader kallt, lätt snöande och halvmetern höga snövallar kring bubblet gav en underbar inramning - och en strålande glad tvååring fick jag på köpet.

Förra veckan var det stormöte i Kalmar med bägge kontoren. Extern coachning, skatterätt, gruppcoachning, presentation av nya medarbetare och resultatuppföljning stod på programmet. Genomgående en bra dag där vi kan se tillbaka på den bästa januari sedan 2006. Alla är taggade och fokuserade på de gemensamma mål vi satt upp. Nya tankar och idéer ska fastna i alla huvuden och det känns som vi är riktigt rätt på "det" i år.

I fredags höll jag en föreläsning för ett anrikt Kalmarföretag och dess säljare. Lättsamt och förhoppningsvis givande att höra lite om våra tankar och hur vi ser på personal och försäljning.

Veckan som kommer inleds med internutbildning av några nya medarbetare som börjar i mars. Två utbildningsdagar om företagets värderingar och en del systemutbildningar ska förbereda dem för deras uppgifter. Återigen har vi lyckats hitta riktigt bra medarbetare och det ska bli riktigt roligt att få börja arbeta ihop med dem redan imorgon.

Det var en bra artikel i Barometern igår om de bostadsrätter vi ska sälja på Varvsholmen till sommaren. Skapligt gehör - vet inte hur många som mejlat och ringt för att försäkra sig om att de finns med i vårt spekulantregister. Ska bli riktigt roligt att få gå igång med ett nytt projekt på Varvsholmen igen.

Ha en skön vecka!

/Pontuz

 

s namnsignatur