Bloggen

Snö, snö och ännu mera snö

Skrevs den 27 januari 2010

Nej, nej, nej. På väg hemifrån jobbet. Bor söder om Kalmar på Boholmarna, som är Ett antal öar som sammanbundits med en väg. Fantastisk på sommaren. Hur tror ni det var idag? Halvvägs ut har den första bilen fastnat i de drivor som bildats vid broarna.

Jag stannar givetvis och hjälper till att putta loss bilen. Sätter mig och försöker komma iväg. Fastnat själv. Nästa ekipage får hjälpa mig. Möte. Nästa bil fastnar. Sådär höll det på en bra bit. Kom dock hem. BMW ska bara säljas till länder utan snö!

Skotta. Skotta igen - och har nu skottat för tredje gången på några timmar. Vill inte tänka på hur det ser ut imorgon när jag vaknar. Kan tänka mig att jag då bor i en igloo.

Att sälja på vintern brukar många dra sig för. Gör inte det! Januari har varit en kanonbra månad. Många spekulanter och få bostäder på marknaden har skapat ett stort intresse. När våren kommer - som alla tror är bästa tiden - är det betydligt fler bostäder ute, vilket dämpar efterfrågan och ger lägre priser. Logiskt, eller hur? Fortsätter det här vädret så gäller det bara att hitta husen också...

Henke har kommit tillbaka efter sin pappaledighet. Sällan har jag sett en människa vara så glad över att vara tillbaka efter en "ledighet". Henke kommer göra ett kanonår. Hans rakapparat har dock krånglat under ledigheten... och allas vår undran måste besvaras - har "Boxer-Robert" en bror i Kalmar? Och heter i så fall brodern Henrik? Vissa hävdar detta.

Macke var på värdering idag. Normalt sett ligger det vi värderar längs med någon av våra allmänna vägar. Detta hus på Öland gjorde inte det. 200 meter i knädjup snö - mäklardress innebär lågskor. Efter det var Macke coolare än någonsin.

Vi hörs efter stormen!

Take care/Pontuz

Snö, snö och ännu mera snös namnsignatur