Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.lo[email protected]

Snö, snö - och så lite snö

2010-12-03

Det är fascinerande att vi smålänningar alltid blir lika förvånade över att det kommer snö. Det är väl ingen större överraskning att det är vinter på Lat N 56° 39′ 42″ Long E 16° 21′ 38″? Men jag kan hålla med – nu får det räcka.

Jag var på en riktigt trevlig kundträff med Smålandsposten i Växjö i torsdags. Jag körde upp mot Växjö i god tid - vilket visade sig inte alls vara så god tid, så vi hann knappt med fördrinken. Efter middag (mycket trevligt sällskap vid bordet) och underhållning så tänkte vi bryta upp tidigt för att inte vara hemma alltför sent. Jag lämnade Växjö före midnatt och fick TVÅ timmars bilkörning hem genom en snövägg. Och inte nog med det - när jag väl var i Kalmar hade jag två decimeter snö på garageuppfarten. Det kändes som ett flygfält utanför huset, så det var bara att börja skotta. Blev inte många timmars sömn innan klockan ringde.

Jag har dessutom konstaterat att BMW är gjord för sommarbruk - hade glömt hur jag svor när jag stod i en snödriva förra vintern och lovade mig själv att aldrig mer köpa bakhjulsdrivet. Tyvärr hann jag glömma det till den här vintern, och inte nog med det - om några veckor får jag min nya bil, som givetvis också är bakhjulsdriven.

I onsdags bestod större delen av dagen av diverse bankbesök eftersom det var tillträde till de bostäder som såldes i höstas. Jag har gjort affär med en fantastiskt trevlig Stockholmsfamilj som nu ska bosätta sig på en gård på södra Öland. Kvinnan som köpte huset påminde mig om hur jag hade målat en bild av det vackra Öland där de ljumna höstarna höll i sig länge och där våren mötte oss tidigt. Just det argumentet kändes främmande i onsdags när de fick ploga sig fram till sitt drömboende. Jag lovade henne en tidig vår istället. Hon log - och sade att det här blev bra ändå.

Idag har vi dragit de sista strecken på ritningarna till nästa projekt på Varvsholmen. 46 mycket fina bostadsrätter kommer att lanseras nästa år. Sagolika utblickar, garage i huset, gästlägenheter med mera. CA Fastigheter plockar fram ytterligare en suverän produkt och vi tackar för förtroendet att få jobba med dem.

I år känns det som många kunder verkligen tänkt till. Så många som nu lämnar in sina bostäder för att de ska säljas i vinter har jag aldrig varit med om. Tidigare har det varit ett litet vakuum den här tiden på året men inte i år. Vi har ett par bra annonser kvar och kommer få en bra start i januari. Och köparna finns ju där ute året runt numera, så det är klart att bostäderna ska ut på marknaden när de andra mäklarna bara sitter och väntar på tomten. Det gör att utbudet minskar men efterfrågan består. Vi gjorde en riktigt bra januari i år och jag tror att starten på 2011 kommer att bli minst lika bra.

 

Världens bästa Lina, tillika Växjös Bostadsrättsdrottning, jobbade idag sin sista dag inför sitt livs största äventyr. Nu väntar snart en tid med blöjor, nattvak och barnaskrik istället för kontrakt, mobiltelefoner och nöjda kunder. Du kommer klara detta lika galant som allt annat du gett dig på. Lycka till Lina - vi tänker på dig 

I helgen blir det skidpremiär i Svartbäcksmålaspåren. När jag åkte Vasaloppet förra gången slog jag personligt längdrekord när jag kom till första kontrollen i Smågan efter cirka 20 km - jag tänkte vara lite bättre tränad den här gången.
Nu är det fredag eftermiddag och jag har lovat yngsta dottern att det ska bli bad i utebubblet ikväll. Känns som det kan bli en riktig höjdare med ett ångande bad som omgärdas av ett snölandskap. Sa jag att jag inte gillade vintern - ikväll kommer jag älska den.

Var rädda om er
/Pontuz