Bloggen

Solen steg och musklerna brann

Skrevs den 9 september 2009

Onsdag morgon kl 06.25, Kattrumpans badplats, solen går upp bakom Öland, en fantastisk morgon. Men nu är det träningsdags - jag har haft den här rutinen hela sommaren. Mr Debet var där, Pelargonen, "Bokhandlaren som vägrade bada", undertecknad samt kollega Mattias, som gjorde comeback efter några veckors frånvaro...men han hade en tung morgon.

Att ha en badplats mitt i stan är en härlig känsla. Vi kör ett träningspass, många kommer ner och tar ett bad, en båt passerar på sundet, svetten rinner och musklerna brinner.

Det har varit flera skriverier i tidningen igår och idag om vårt avhopp från Destination Kalmars styrelse. Ni som läser bloggen kände redan till det som skrevs och det räcker egentligen med det. Jag har sagt vad jag tycker, så är det.

Jag ser att tidningarna har utsett mig till en av "Kalmars krogkungar" - känns lite lustigt när man jobbat hela sitt yrkesliv som någorlunda framgångsrik fastighetsmäklare. Men det kanske är smickrande att få en så fin titel för en bisyssla, vad vet jag?

Läste i Smålandsposten om "Årets Nybyggare" i Växjö, John Curovac. Fascinerande att höra om hans resa från krigets Bosnien, till att idag driva Ica Supermarket Cityhallen på ett fantastiskt sätt i Växjö. Innovativ och med en känsla för kunder och personal. Beundransvärt!

I Växjö går det bra för oss. Vi satsar vidare och har just anställt en ny medarbetare, Fredrik Wermelin, med förflutet på Fastighetsbyrån i Malmö. Dessutom har Lina Ivarsson kommit tillbaka till oss efter ett år i Stockholm, fylld av erfarenheter från den tuffa marknaden.

Då Lars med sin oerhörda kunskap och erfarenhet har etablerat Växjökontoret väljer han nu att satsa mer på villaförsäljning, jordbruk/skogsbruk och kommersiellt. Fredrik tar därför rollen som kontorschef, samtidigt som han mäklar villor. Lina - som var oerhört framgångsrik som bostadsrättssäljare - kliver in i den rollen hos oss i Växjö igen.

Ambitionen med Växjö ligger fast och följer planen som vi tänkt: marknadsledande vid utgången av 2010. Vi är en bra bit på väg.

Jag fick just en bok av Mirre. "Management enligt Puh". Kanske har tempot varit lite för tufft ett tag? Det krävs hårt arbete om vi skall hålla vår starka position, men jag lovar läsa boken... så småningom.

s namnsignatur