Bloggen

​Sommaravslutning x 2

Skrevs den 14 juni 2022

En av årets vackraste veckor är här – inte bara (förhoppningsvis) vädret utan även allt vad det innebär med skolavslutningar och studentfiranden i alla dess former. Alla är dessutom förväntansfulla och längtansfulla inför den snart stundande semestern.

För min del är det dags för dotter nummer två, som nu på torsdag tar klivet ut i vuxenlivet i och med studenten från Ekonomiprogrammet på Stagg. Efter en för henne fartfylld vecka, kommande utspring och några veckors välförtjänt vila är det dags för Junie att flytta utomlands för jobb och studier. Du har gjort en fantastisk prestation på gymnasiet, Junie, och livet lär bära dig precis så långt du vill och dit din näsa pekar… även om du kommer vara långt ifrån en längtande pappa.

Men just nu lever jag i stunden och njuter av den samma. Äldsta dottern Linnie är hemma i Kalmar över sommaren för jobb på Stadsmissionen och det är en ynnest att ha alla tre döttrarna samlade kring frukosten på morgonen och kring middagsbordet på kvällarna.

På jobbet har vi också haft vår sommaravslutning eftersom första gruppen snart går på ledighet – även detta ett gäng som gjort en fantastisk prestation och som får en välförtjänt vila. Vi har delat in sommaren i olika perioder så att våra kunder alltid ska få den service de förtjänar, oavsett månad på året. Kanske är det viktigare än på många år att hela tiden hålla en hög servicenivå och samtidigt behålla trycket på marknaden. Den mäklarbyrå som tror de kan hålla stängt i sommar tror jag är illa ute - och även deras kunder eftersom svängningarna på marknaden är blixtsnabba just nu.

När det gäller min egen semester ingår jag i första gänget som går vid midsommar, och det är kanske ingen jätteöverraskning att det blir Mallorca för vår del. Det som avviker lite i år är att jag och Eliz ska ta några extra dagar på oss och bila ner till Mallorca (till Barcelona och sedan båt över), vilket ska bli en riktig höjdare. Rutten planeras för fullt även om det spontana ska få råda på vägen ner. Väl på plats lär det bli svängdörrar som vanligt; barn som kommer och lämnar, vänner på plats, vänner som kommer på besök och så vidare – underbart. Men vi är inte riktigt där ännu.

Pontuz Löfgrens namnsignatur