Bloggen

Spöket Laban, eller?

Skrevs den 11 januari 2010

Steg upp skapligt tidigt i lördags. Det gällde att få de sista soltimmarna i Thailand innan det var dags att stiga på flighten mot Kylans Rike. Två sköna veckor var över. Härliga veckor med familjen och med en hel del planering gjord inför 2010.

Det här med långflygning är en särskild teknik, framförallt med tre barn. Flyget gick 17.20. Sex och en halv timma senare, utan att någon sovit, var det dags för mellanlandning. Av med hela gänget för en halvtimmas bensträckare. Helt plötsligt ropar Fidelie högt: "Pappa, pappa titta - spöket Laban... och en Laban till" . Vi hade mellanlandat i Saudiarabien - och där finns det en och annan "Spöket Laban"...

Snart på planet igen för ytterligare nästan sju timmars flyg. Andra delen sov alla barnen. Vi landade på Kastrup halv två natten mot söndag då det var dags att gå ut i världens kallaste parkeringshus och börja bilresan hem. Klockan var nu strax efter halv tre.

Hård blåst och snö i Skåneland innebar mängder med snödrivor på E22:an. Vi var hemma i Kalmar klockan sex söndag morgon, och hade inte fått mycket sömn de senaste trettio timmarna. Jag hade nog inte fått speciellt höga poäng på Högskoleprovet vid det här tillståndet.
Söndagen blev en dag med bomull i huvudet. Stack ner och tränade en timme vilket var räddningen för att inte slockna mitt på dan. Kvällen handlade om att plåga barn. Dem började prata om att lägga sig vid 17-hugget - minst tre timmar för tidigt. 21.00 var alla klubbade på Boholmarna.

Måndag och jobbardags. Det kändes riktigt roligt att köra igång igen. Alla var tillbaka och alla verkade vara riktigt taggade. Nu börjar uppladdning inför vårens kickoff, som går av stapeln torsdag och fredag. Nya mål skall sättas - känns inspirerande. Vi har ett år bakom oss med mycket ledighet av olika anledningar, vilket i princip inneburit att vi gått en man kort. I år skall vi köra för fullt, och för egen del innebär det fullt fokus på försäljning i Kalmar nu när Växjögänget rullar på riktigt bra. Det gör att jag inte kommer att vara där lika ofta som ifjol.

Och så har novemberstatistiken anlänt. Mäklarnas skräck eller glädje. Här mäts det som alla mäklare är intresserade av - hur mycket respektive företag sålt villor för. Om det gick bra? Jodå, vi var fem procent större än de två rikstäckande kedjemäklarna tillsammans. Det innebär att vi på helåret sålt för lika mycket som tvåan, trean och fyran i stan tillsammans. Det känns som sköna besked.

Imorgon går årets första annons. Nu är det dags - nu kör vi!

Bästa hälsningar
Pontuz

s namnsignatur