Bloggen

Stå aldrig still (stå aldrig still)

Skrevs den 18 mars 2015

Hela livet handlar om utmaningar. Om att aldrig stå still, inte luta sig tillbaka eller – gud förbjude – bli för bekväm. För när allt känns så där härligt bekant och avslappnat, och man sitter skönt tillbakalutad i favoritfåtöljen, insvept i sin trygga snuttefilt av rutiner, då tror jag att man slutar utvecklas. Det är då det är dags att hoppa. Ta nästa steg. Utmana sig själv.

Själv tog jag nyligen ett sjumilakliv rakt ut ur min bekvämlighetszon och landade distinkt på Pontuz Löfgren AB. Jag lämnade min gamla arbetsplats och ett drygt år av mammaledighet för något helt nytt. Det är nu det gäller. Det är nu det är dags att tagga till. Snuttefilten är borta, undanlagd tillsammans med gamla pärmar och babysaker.
 
Jag heter Ulrika Melin Wahlin (ja, jag vet att det rimmar) och jag är sedan första mars anställd hos Pontuz Löfgren AB för att arbeta med kommunikation och marknadsföring. Jag är en viktig del i ett redan välsmort maskineri. Det känns hedrande och nervöst. Men jag står väl rustad, om än en bra bit utanför komfortzonen.
 
Jag började redan som 17-åring arbeta på en lokal tidning. Jag har sedan dess skrivit för Min Häst och Starlet, producerat annonser, läst in radiotaltidningar, sålt glass, gjort en bok åt Vägverket, projekterat stora event, lagt upp marknadsplaner, fotograferat Petter Wastå lättklädd på Koppartorget och läst tre år kommunikation på universitetet. Jag är kreatör, strukturfascist och mamma. Jag har två barn och har byggt ett hus tillsammans med min man, något som kan vara nog så utmanande.
 
Vad är det då som händer nu? Ja, det är det som är det fina. Att jag inte riktigt vet. Varje dag lär jag mig nya saker om en bransch jag arbetat nära i flera år. Det enda jag är säker på, är att jag tillsammans med mina duktiga kollegor har fått förmånen att fortsätta utveckla ett starkt varumärke och mig själv.
 
Jag är stolt över förtroendet.
 
Bring it on

/Ulrika Melin Wahlin

Stå aldrig still (stå aldrig still)s namnsignatur