Bloggen

Ständigt denne Peak-Jonas

Skrevs den 13 maj 2015

Jag nämns då och då i den här bloggen under smeknamnet Peak-Jonas. Men vem är denne Peak-Jonas egentligen? Jo, jag har varit golfpro i 25 år och har jobbat som landslagstränare i golf – jag hade äran att privat träna ett tiotal tjejer och en kille på högsta nivå, vilket inneburit många roliga resor ute i världen.

Idag driver jag Peak Performance-butiken i Kalmar tillsammans med min stöttepelare i livet, min underbara fru Anna. Vi har två härliga och glada barn, Ebba och Carin, och lilla maltesen Molly. Jag har även e-handelsbolaget Prestationskläder.se, som är störst i Sverige på kompressionskläder och våtdräkter, samt driver ett eventbolag med min kollega Henrik Lindgren. Vi kommer att genomföra tävlingen Kalmar Swimrun i juli.

Dessutom har jag hunnit avverka fem Iron Man. Och Pontuz och min vänskap startade på en träningsresa till Mallis. Sedan dess har den bara vuxit sig starkare – en vänskap som innebär mycket träning, skratt, livsnjutande och många djupa diskussioner. Precis som det ska vara med en vän.

Vi har även stark vänskap mellan familjerna, där våra barn och respektive kärlekar har många roliga stunder tillsammans och flera härliga resor till Mallorca med mycket lek och skratt och god mat.

Vad kan man då säga om Pontuz och träning? Jo, det är ett himla räknande på Pontuz varje gång vi ska ut och träna: nu är det så långt kvar… nu håller vi det tempot per kilometer… om vi kör i det här tempot kommer vi in efter den tiden.

Det som är positivt med detta är att jag inte behöver ha koll på klockan, så jag kan koncentrera mig på att lukta på blommorna och filosofera. Faktum är att vi plockar fram det bästa ur varandra varje pass. Ena gången är det cykling och då driver mäklaren på – nästa gång är det löpning och då kommer jag med lite push. Det viktiga är inte målet för oss, utan den gemensamma resan mot målet.

Nu har vi avverkat några härliga dagar tillsammans på Mallis och upptäckt nya vackra platser och restauranger. Det bästa i livet är ju att kunna stanna upp och reflektera över stunderna och platserna här på Mallorca. Och våra stundtals riktigt tuffa cykelrundor på över sex timmar innebär många fina ögonblick medan svetten dryper.

I veckan skrev Expressen att det fanns hajar just nu kring Mallorca. Och när vi ska simma i havet skickar vi den med mest mat på kroppen först, så det blir Pontuz – min smala kropp är som tandpetare för hajen efter den måltiden, så jag lägger mig som tvåa i vattnet.

Nu är fyra dagars träningsläger förbi med fantastiskt väder, underbar mat, bra träning och mycket skratt… och en ännu djupare vänskap med den Pontuz som kanske inte så många fått förmånen att lära känna.

Bästa hälsningar

Jonas ”Peak-Jonas” Carlander

s namnsignatur