Bloggen

Stolt, glad och tacksam

Skrevs den 6 februari 2012

Oj, oj, oj. Vilken helg det blev. Och vet ni vad – jag har fått ett pris! En del tror att det regnar priser över mig och företaget. Det har blivit en del men ytterst sällan lokalt i Kalmar. Jag är oerhört stolt, hedrad och rörd över att jag i lördags, på Kalmars Guldfest, fick ta emot priset som Årets Ledstjärna. Ett pris som delas ut av Kalmars Företagsgrupp. Det här priset diskuterade jag och Mattias för några år sedan. Vi var så imponerade av dem som fick det och vi har alltid tyckt att det är det finaste pris en företagare kan få i Kalmar. Och nu var det helt plötsligt jag som fick det.

Juryns motivering lyder:
"Årets pris går till en stark företagsledare som är oerhört inspirerande och målinriktad. Denna person är verkligen en förebild för ett företagsammare Kalmar och arbetar för att bygga starka broar mellan näringsliv och samhälle, både i och utanför vår region.
En person som brinner för evenemang och medmänniskor, oavsett nationalitet och bakgrund.
En person som sprider glädje, vänskap och empati.
En ledare som är rolig att arbeta med, som inspirerar, engagerar och utvecklar sin personal.
En person som lockar fram de bästa sidorna både hos medarbetare och samarbetsparners.
En person som hela tiden hittar nya vägar och som drivs av kraften att utveckla.
En person med stort kontaktnät och som aldrig är nöjd, en sann eldsjäl som tycker om mötet med människor. En ödmjuk och empatisk person som är bra på att se andra människors kompetens"


Ett stort tack till Kalmars företagsgrupp och juryn. Dels för priset men även för den uppskattning ni visade vid prisceremonin. Jag vill också passa på att tacka för alla oerhört värmande mejl, sms, samtal samt givetvis för alla blommor och presenter.


Nog för att jag har hög puls ett antal dagar i veckan i och med min väg mot Ironmantävlingen i augusti, men den puls jag hade när jag gick mot scenen i lördags kväll hade sprängt vilken pulsmätare som helst. Mitt tacktal löd ungefär så här... tror jag (som tur var så spelades det in ):
"Det är en stor ära för mig att mottaga det fina priset Årets Ledstjärna. När jag hör motiveringen värmer det mitt hjärta. Det som också värmer är när jag hör hur många som intervjuats innan jag utsetts - hur många som fått berätta sin bild av Pontuz Löfgren. Jag hoppas att denna utmärkelse kan få andra entreprenörer att våga sticka ut hakan, att våga gå sin egen väg, att våga lyckas - oavsett vad folk tycker och tänker. Kalmar behöver nya entreprenörer. Nya entreprenörer får Kalmar att expandera och utvecklas. Tack."


En annan sak som slog mig i lördags kväll, nu när jag nöjer mig med vin till maten, är att Kalmar skulle bli väldigt kreativt om alla var i samma form under veckorna som de var på Guldfesten. Kul fest!


Nu dags för trevliga Stufvenäs Gästgiveri och möte med vårt marknadsråd som ska forma årets marknadsföring.


Nöjer mig så här idag. Vi hörs i veckan!
Allt gott/Pontuz

Stolt, glad och tacksams namnsignatur