Bloggen

Stormöten, vallöften och Varvsholmens dag

Skrevs den 18 september 2010

Det var en intensiv dag i Växjö igår. Ett av våra "Stormöten", där bägge kontoren utbildas och coachas, avslutade en bra vecka. Det är en härlig stämning i gruppen och som vanligt är det högt i tak. Saker som handläggs en sådan här dag är givetvis mycket siffror, uppföljningar och nya målbilder.

 

Detta är dock en rätt liten del av mitt och Mattias sätt att driva företaget framåt (även om det är mer intensivt nu när vi börjar närma oss årets slut). Det mesta en sådan här dag handlar om att utveckla vår mäklartjänst än mer: Vad vi kan göra ännu bättre? Hur kan vi hitta fler produkter och tjänster för att ge våra kunder ytterligare ett försprång?

Dessutom lägger vi mycket tid att utveckla individen. Hur utvecklas vi i våra roller som mäklare och som människor? I den sektorn får vi aldrig stå still. Den dagen människor inte utvecklas är risken stor att hela processen stannar upp i företaget. Och det här gänget har gjort allt annat än stannat upp - här vill alla vidare på alla plan, vilket är oerhört tillfredställande.

Vi hade dessutom Maria Kehagia som föreläsare. Henne jobbar vi med regelbundet då hon coachar personalen inom ett rad olika områden. Vill du veta mer om duktiga Maria så kolla på http://www.mariakehagia.se/

Tänk vad Sverige och världen hade varit fin om alla vallöften fungerade i praktiken! Det är väl kontentan av de valdebatter som passerat i veckan.

Idag har det varit Varvsholmens Dag där vi bjöd in Kalmar för att titta närmare på det som har byggts och ska byggas på Varvsholmen. Vädret var väl sisådär, så att samla drygt 500 personer känns helt ok. De som kom bjöds på underhållning av Duran & Mollan, fick vara med på gummi-ankrace, träffa Sjöräddningen, kolla in vattenskoteruppvisning, prova på kanot, köra femkamp med Hobbex, tävla med Vilse, kolla nya bilmodeller med mera. En uppskattad dag där vi fick träffa otroligt många trevliga människor under de tre timmarna.

Det blev en lördag med jobb från åtta till fyra, och belöningen är alltid när man kommer hem till glada döttrar. Har just fått betrakta en fantastisk uppsättning av "Lets Dance", där Linnie och Junie känns något mer samspelta än treåriga Fidelie som bara skrattar så hon kiknar och kör sin egen koreografi.

Imorgon är det söndag och visningsdag som vanligt. Kör två bra visningar på Kalmar södra, därefter hoppas jag att Boxer-Robert hänger med på en runda rullskidåkning.

Nu dags för lördagkväll!

Önskar alla en härlig helg/Pontuz

 

Stormöten, vallöften och Varvsholmens dags namnsignatur