Bloggen

Strategi på distans

Skrevs den 1 november 2022

Tur med vädret (26-28 grader), strålande sol, långa och många mountainbiketurer (vilket redan första dagen resulterade i en sprucken tand och en hel del blåmärken), långa simturer med Junie i öppet hav, sightseeing på ön med Eliz, bilturer med mor och far mellan öns mysiga vingårdar, shopping i Palma med döttrarna samt en hel del jobb och strategier inför framtiden som i stora drag ligger klara på bordet framför mig.

Där har ni en sammanfattning av min långhelg på Mallorca. Men nu är det dags att sätta sig på flyget härifrån för att direkt åka till Stockholm och två dagars danstävling med Fidelie.

Det har med andra ord varit intensiva och bra dagar – och fler spännande saker ligger framför oss nu i veckan. Jag tackar Gud för att det allra mesta av mitt arbete går att sköta på distans eller på Teams…

Att ha strategier inför framtiden är a och o. Och när jag ser alla strecken, pilarna, ringarna och siffrorna ser jag både plan A, B och C framför mig. Olika konjunkturer, faser i personalens utveckling och tillgänglig kompetens är det som styr. Att dessutom följa Benjamin Franklins tes “by failing to plan, you are preparing to fail” är ett mantra, oavsett vilken plan det blir eller ändras till.

Vi har alltid haft en grundtanke som har burit oss i snart 30 år genom både toppar och dalar, och det är den som vi tar med oss in i nästa fas. Vi går starka in med ung entusiasm och mycket erfarenhet, med streck, pilar, ringar och siffror som kommer att ge våra uppdragsgivare den bästa mäklartjänst Kalmar kan erbjuda.

Pontuz Löfgrens namnsignatur