Bloggen

Surt, surare, punka

Skrevs den 7 augusti 2011

Starten gick, jag dök i tillsammans med en hord av människor, det var trångt med armar och ben överallt. De första simtagen flöt på bra, jag kom in i rätt andning, inga paniktankar om att inte få luft. Började snart närma mig rampen där vi skulle gå ur vattnet efter 300 meters simning – kändes kanonbra och kände att jag till och med kunde simmat än snabbare vilket jag aldrig trodde mig skulle få uppleva – tidigare har det handlat om att överleva.

In på växlingsområdet och på med cykelgrejerna, ett spänne i skon krånglade, kände att viktiga sekunder gick. Ut på banan, kom snart upp i tänkt hastighet (40km/h), gick så lätt men helt plötsligt började cykeln tappa fart, framhjulet kränger.............punktering. Hur i h-e kan det hända? Inte nu! Inte idag! Inte när jag för en gång skull vara förberedd för en tävling - någonsin. Bara att kliva av, en funktionärsbil plockade upp mig. Var knäpptyst. Blev avsläppt en bit från målområdet. Fick gå vid sidan om cykelbanan där all publik stod. Tusen frågor. Tusen klyschor som svar. "kommer ny tävling nästa år, det är ju bara på skoj, kul att få vara med i starten....." Uuuh vad surt. Det är lördag nu och jag är fortfarande sur vilket inte är likt mig. Linnie tyckte jag skulle sluta se lipfärdig ut nu. Och då får jag väl göra det

Hence höll kontorets fana högt tillsammans med Ulrika. Bägge gjorde bra tider.

Steg i alla fall upp i morse innan nollsju och tog vattenskotern bort till simningen för att se de som gör ett riktigt triathlon. Så mäktigt att se och höra dess hundratals simmare som crawlar fram i ett soligt och stilla Kalmarsund. Lämnade tävlingsområdet när de kommit till löpningen och det såg bra ut för Duracell-Johan som gör en imponerande debut så här långt. Även rutinerade Marie, som vi sponsrar, gör ett bra lopp. Både Marie och Johan har löpningen som favoritmoment så det lovar gott.

Kalmar Triathlon är en av årets höjdpunkter!

Fick sms av Billy Landsdowne precis. Behövdes en målvakt till tevelaget i eftermiddag. Det var bra många år sedan jag la målvaktshandskarna på hyllan. Tyvärr fick jag tacka nej. Kanske var tur det eftersom jag fick knapra Alvedon i två veckor efter förra "comebacken". Och det var åtta år sedan.

Var sommargäst i P4 Kalmar i fredags - vill du lyssna kan du göra det här. För första delen klicka här. (inslaget börjar 21.40 in i sändningen). Och klicka du här hör du fortsättningen

Lovade två av döttrarna att hitta på något kul i torsdags kväll. Eftersom vädret var bra gick mina funderingar mot, båt, vattenskidor, bad eller liknande. Nädå - de ville baka. Någon som testat att baka med en fyraåring och en åttaåring på två olika bord samtidigt? Det blir rätt mycket ingredienser i köket - i hela köket. Slutade dock med två fantastiska skapelser.

Gjorde vår största Mallorca affär någonsin i veckan. Köpeskillingen slutade på 1,5 miljoner euro.

Ha en fortsatt finfin helg - jag lovar att sluta sura nu!

Surt, surare, punkas namnsignatur