Bloggen

Svensk höst

Skrevs den 17 oktober 2009

För två veckor sedan mötte vi hösten när vi färdades mot Kastrup och vidare till Mallorca. Nu är det som om tiden stått stilla, hösten verkar ha fått ett rejält grepp om oss – vi lämnade ett 24 gradigt Mallorca i torsdags lunch och mötte ett nollgradigt Småland några timmar senare.

Fredag morgon och dags att bege sig till Växjö för att ha månadsmöte med alla medarbetarna, samlade från såväl Kalmar som Växjö. Ett riktigt bra möte där nivån på diskussionerna var hög, idéerna många och öppenheten stor - precis som det ska vara, för att bra ska bli ännu bättre. Den drivkraften finns i gruppen och det är jag och Mattias oerhört tacksamma för.

Tillbaka i Kalmar och dags att ta tag i två veckors frånvaro. Kan tyckas jobbigt, men med dagens teknik - jag svarar på mobilen och alla mejl från Mallorca - var detta snabbt gjort. När dessutom jag och Mattias driver och tänker företagande så lika rullar verksamheten för fullt även om någon av oss sitter på annan ort eller i annat land.

Det ser positivt ut framöver. Växjökontoret rullar på bra och jag tror att vi inom en snar framtid kommer att vara marknadsledande här. De som söker bostad i Växjö börjar se skillnaden på den mäklartjänst vi introducerat i Växjö och de som försöker kopiera.

I Kalmar är det som vanligt fullt upp. Eva-Karin jobbar på duktigt med bostadsrätterna och vi på villasidan har vi åkt på fler kundbesök än vanligt.
Det verkar som bostadsmarknaden kommer att rulla på ända fram till jultomen knackar på dörren i år.

Helgdags och fredagskvällen har just börjat lida mot lördag. Jag och döttrarna fick en egen kväll när Lena var iväg på roligheter. Kanonmysigt med tjejkväll, även om fredagarna är minst lika mysiga när hela familjen är samlad.

Imorgon lördag är det träning och fotboll på schemat. På söndag är det visningsdags igen. Fullt program från lunch fram till kvällen. Allt rullar på - allt är som vanligt.

Veckans grej måste ha varit artikeln i Dagens Industri i torsdags den 15 oktober. "Tufft för nätmäklare" löd rubriken. Att nätmäklarna har det tufft är kanske ingen överraskning men så kunde jag läsa:

"Nätmäklarna har med sina låga arvoden beskrivits som tuffa utmanare till de traditionella fastighetsmäklarna. DI har granskat de fyra största nätmäklarnas bokslut och hittat en affär som inte har lyft. Tillsammans sålde de mäklartjänster för 10,4 miljoner kronor i fjol. Det är mindre än hälften av vad mäklarfirman Pontuz Löfgren i Kalmar omsatte".

Det är lite häftigt att vara den mäklare i Sverige som faktiskt omsätter mer än vad alla nätmäklare gör tillsammans - och det är just oss de nämner. Det är en bra start på helgen!

Ha en skön helg

s namnsignatur